Gjest Sinatra Skrevet 3. oktober 2008 #1 Skrevet 3. oktober 2008 Jeg er inne i en dessertperiode for tiden, der jeg prøver å teste ut litt nye desserter som kan settes på repertoaret. Noen som har oppskrift på noe nytt og spennende? Fint om det ikke er noen stor kake for vi er bare to personer og jeg har ikke godt av å spise så mye:) Gjerne noe man danderer i porsjonsskåler.
Gjest Tanita Skrevet 4. oktober 2008 #2 Skrevet 4. oktober 2008 Lune hermetiserte pærer med smelta after eight-sjokolade oppå. Servèr med krem og dander litt sjokoladesaus rundt. Mynteblad på toppen. Nam...
Toini Skrevet 4. oktober 2008 #3 Skrevet 4. oktober 2008 crème brulèe... enkelt å lage.. og veldig godt.. eller sjokoladefondant!!!
Gjest mat Skrevet 4. oktober 2008 #4 Skrevet 4. oktober 2008 Sjokoladefondant er bra, bare kjøp aluminiusformer til stekingen, og de du ikke steker kan du fryse til neste gang. Med hjemmelaget vaniljesaus til...mmm....
Serenity88 Skrevet 4. oktober 2008 #5 Skrevet 4. oktober 2008 Hva med sjokolademousse, og med selvlagede sjokoladeskåler?
Gjest Sinatra Skrevet 5. oktober 2008 #6 Skrevet 5. oktober 2008 Takk for gode tips. Skal prøve den pæredesserten snart, og sjokolademousse i sjokoladeskåler høres morsomt ut. Men er det noe annet tilbehør som er godt til sjokolademousse? Lagde hvit sjokolademousse forrige helg, og da hadde jeg en sirup og mandelkjeks til, det var kjempegodt. Men har ikke funnet noe som passer til mørk sjokolademousse?
Gjest kokk Skrevet 5. oktober 2008 #7 Skrevet 5. oktober 2008 Takk for gode tips. Skal prøve den pæredesserten snart, og sjokolademousse i sjokoladeskåler høres morsomt ut. Men er det noe annet tilbehør som er godt til sjokolademousse? Lagde hvit sjokolademousse forrige helg, og da hadde jeg en sirup og mandelkjeks til, det var kjempegodt. Men har ikke funnet noe som passer til mørk sjokolademousse? Sorbet, helst av bringebær hvis du har i frysen.
Gjest Sinatra Skrevet 5. oktober 2008 #8 Skrevet 5. oktober 2008 Sorbet, helst av bringebær hvis du har i frysen. Sorbet ja, da skal jeg prøve det neste helg. Har masse bringebær.
Gjest Gjest Skrevet 5. oktober 2008 #9 Skrevet 5. oktober 2008 Pannacotta, tilslørte bondepiker, vafler, munker, crepes susettes, marinerte skogsbær med revet hvit sjokolade, vannbakkels, flambert herm frukt
hilli Skrevet 6. oktober 2008 #10 Skrevet 6. oktober 2008 Støtter forslaget om tilslørte bondepiker. Hvis du lager eplemosen selv av norske epler blir det jo litt fancy, dessuten så er tilslørte bondepiker himmel i dessertskålen. Ellers kan jo forskjellige terter være noe å prøve ut. Der er jo variasjonsmulighetene nesten uendelige. Fransk jorbærterte ser jo også veldig flott ut.
Christal Skrevet 6. oktober 2008 #11 Skrevet 6. oktober 2008 Tilslørte bondepiker i egne glass er jo helt nydelig .. mmmm.. Ellers så er jo crepes suzette med forskjellig innhold helt nydelig.
Gjest Eurydike Skrevet 6. oktober 2008 #12 Skrevet 6. oktober 2008 Jeg laget tilslørte bondepiker forrige helg, og gjorde meg følgende tanker: - Lag eplemosen selv (dvs dampe skrelte norske epler i en gryte på sånn damperist man bruker til poteter til de er møre, kjør dem litt i stavmikser til mos, smak evt til med litt sukker). Det var også veldig godt å blande epler og pærer. - Bland den piskede kremen med litt mascarpone. - Bruk brunt sukker i kavringblandingen (eller hva man skal kalle den), dessuten litt kanel, og bland gjerne inn noen hakkede mandler. - Bruk porsjonsglass! Jeg serverte mine bondepiker i martiniglass. Det er også lurt å legge opp dessertene i glassene rett før servering, så man unngår at smuldreblandingen blir myk.
Mischa Skrevet 6. oktober 2008 #13 Skrevet 6. oktober 2008 Åh nå fikk jeg vann i munnen. Mange gode forslag her inne.. og tilslørte bondepiker er jo noe av det beste jeg vet
Gjest Sinatra Skrevet 6. oktober 2008 #14 Skrevet 6. oktober 2008 Tilslørte bondepiker har jeg faktisk aldri smakt før. Jeg er ikke noe glad i varmebehandlede epler, men syns jeg leste et sted at man kunne bruke pærer? Noen som har en litt mer detaljert oppskrift? Mange gode forslag her, har mye å teste framover.
Champagnepiken Skrevet 6. oktober 2008 #15 Skrevet 6. oktober 2008 Fikk masse skryt i middagsselskap da jeg serverte ovnsbakte ferskner (delt i to med "kjøttsiden" opp, med en klatt smør og brunt sukker på, 180 grader i 20 min + grill til de er gyldne) sammen med god vaniljeis og en kvast mynteblader.
Gjest Gjest Skrevet 6. oktober 2008 #16 Skrevet 6. oktober 2008 Kesam vanilje er veldig godt til sjokolademousse
billie Skrevet 6. oktober 2008 #17 Skrevet 6. oktober 2008 Jeg laget tilslørte bondepiker forrige helg, og gjorde meg følgende tanker: - Lag eplemosen selv (dvs dampe skrelte norske epler i en gryte på sånn damperist man bruker til poteter til de er møre, kjør dem litt i stavmikser til mos, smak evt til med litt sukker). Det var også veldig godt å blande epler og pærer. - Bland den piskede kremen med litt mascarpone. - Bruk brunt sukker i kavringblandingen (eller hva man skal kalle den), dessuten litt kanel, og bland gjerne inn noen hakkede mandler. - Bruk porsjonsglass! Jeg serverte mine bondepiker i martiniglass. Det er også lurt å legge opp dessertene i glassene rett før servering, så man unngår at smuldreblandingen blir myk. Oh lord!!..
billie Skrevet 6. oktober 2008 #18 Skrevet 6. oktober 2008 Jeg (dvs Nigella) har en knallgod oppskrift på sjokolademousse som absolutt bør prøves. Jeg fikk skamros for den i helgen. Til 5 martini eller dessertglass 50 g smør 150 g marshmellow (kjøp de små, de smelter lettest) 200 g mørk sjokolade 60 cl kokende vann Ha ingrediensene i en kjele til det er smeltet. Sett til avkjøling. en putt fløte frø fra vaniljestang/vaniljeessens (et par ts) Visp fløten tilsatt vanilje til krem, ha i den avkjølte sjokoladeblandingen. Vend godt. Fordel moussen i porsjonsglass. Avkjøl minst 3 timer
prinsessa Skrevet 6. oktober 2008 #19 Skrevet 6. oktober 2008 Har tenkt å lage denne sjokolade moussen selv men lurer på en ting. Hvordan er å rengjøre kjelen etter man har smeltet marsmellows i den? Ser for å måtte hive kjelen etterpå.
billie Skrevet 6. oktober 2008 #20 Skrevet 6. oktober 2008 Har tenkt å lage denne sjokolade moussen selv men lurer på en ting. Hvordan er å rengjøre kjelen etter man har smeltet marsmellows i den? Ser for å måtte hive kjelen etterpå. Innholdet i kjelen blir ikke stivt og ekkelt, det blir bare som smeltet sjokolade. så etter at du har tatt alt ut av kjelen med slikkepott er det bare å sette den i varmt vann.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå