evilla Skrevet 27. september 2008 #1 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg har fårikål veldig sjelden, og glemmer ut for hver gang jeg skal lage det. Hvordan serverer dere det? Ser det står så mye forskjellig på nettet, og jeg skal lage dette i morgen. Bruker man poteter til? Hvis man har poteter til, behøver man ikke da litt saus til? Jeg pleier ikke å ha mel mellom lagene, kun kål og kjøtt. Hva gjør dere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amanlis Skrevet 27. september 2008 #2 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg legger kål og kjøtt lagvis i kjelen, og har i pepper og 2-3 dl vann. Salter gjør jeg like før servering. Det blir mye kraft når du koker fårikål, så saus behøver du ikke tenke på. Poteter er mest vanlig til fårikål, men jeg har hørt om dem som har ris til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjeste Blondie65 Skrevet 27. september 2008 #3 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg har aldri verken laget eller smakt det med mel mellom lagene. Du får saus til potetene av skyen. Du trenger ikke noe mer enn det. Selve oppskriften kan du vel: *Først oppskåret kål, strø på med hel pepper i et lag, så et lag kjøtt - gjenta fra stjerne helt til pannen er full - slutt av med et lag med kål. Det er ferdig når kjøttet løsner fra beina. Serveres med godt øl ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjeste Blondie65 Skrevet 27. september 2008 #4 Del Skrevet 27. september 2008 ... glemte vann ja ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klematis Skrevet 27. september 2008 #5 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg gjør slik: Først kjøtt (med den feteste siden ned slik at det ikke brenner fast i bunn), salt og pepperkorn (og gjerne litt kvernet pepper også), kål og en spiseskje hvetemel, kjøtt osv osv. På med vann (5 cm opp i gryta?) og koke i noen timer. Melet får skyen til å tykne en anelse, men blir ikke saus som på frikassè av det. Nam, nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
evilla Skrevet 27. september 2008 Forfatter #6 Del Skrevet 27. september 2008 Ja jeg kan oppskrifta. Men lurte bare på om jeg skulle ha poteter til eller ikke. Men tror jeg lager det og ja. Bruker dere bare søet som det er, ikke tilsetter noe smelta smør eller noe? Har lest flere plasser at der er noen som legger litt mel i mellom lagene, sikkert for å få en hvitsaus eller noe? Men det har jeg aldri prøvd, og kommer ikke til å prøve heller tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amanlis Skrevet 27. september 2008 #7 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg bruker skyen som den er. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reol Skrevet 27. september 2008 #8 Del Skrevet 27. september 2008 Det er veldig godt med litt potet og gullerot til;) det pleier vi å ha. slenger gulerøtter oppi litt før servering nammm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 27. september 2008 #9 Del Skrevet 27. september 2008 Mandlepoteter er et must for meg. Men jeg bruker også litt mel for å få en noe rundere kraft. Litt mel blir ikke til hvit saus! Fårikål på magert lammekjøtt blir lett en svak buljong, ikke mye mer enn kokt vann, og det er veldig trist... Da er meltrikset enda mer egnet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
David& Skrevet 27. september 2008 #10 Del Skrevet 27. september 2008 Mandlepoteter er et must for meg. Men jeg bruker også litt mel for å få en noe rundere kraft. Litt mel blir ikke til hvit saus! Fårikål på magert lammekjøtt blir lett en svak buljong, ikke mye mer enn kokt vann, og det er veldig trist... Da er meltrikset enda mer egnet! Jeg liker ikke poteter så godt, men til fårikål må jeg ha det, blir liksom ikke rett uten.. Oppskriften har du, enkleste i verden, jeg liker best den med feteste kjøttet nederst, kål nederst svir seg bare. Rikeslig med hel sort pepper, "poser" er for pingler :-) Litt mel gjør ikke store forskjellen. Men det er vel en personlig sak (hvetemel hater meg dypt og intenst og gjør det det kan for å klumpe seg og lage problemer på alle måter, jeg vet ikke hvorfor.. (liten digresjon)) Bon Appétit Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaprifolen Skrevet 27. september 2008 #11 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg er vant til at potenene ligger i gryta sammen med resten av godsakene... Og her om dagen lagde min kollega det med litt gulrøtter oppi også, og det var nammenam! Ellers hender det at vi serverer det med kålrabimos til i min familie, og det er også godt! Kalråbien koker også oppi fårikålen, og moses sammen med kraften... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
David& Skrevet 27. september 2008 #12 Del Skrevet 27. september 2008 Jeg er vant til at potenene ligger i gryta sammen med resten av godsakene... Og her om dagen lagde min kollega det med litt gulrøtter oppi også, og det var nammenam! Ellers hender det at vi serverer det med kålrabimos til i min familie, og det er også godt! Kalråbien koker også oppi fårikålen, og moses sammen med kraften... Det er vel litt "blasfemi" å slenge potetene og gulerøtter oppi samme gryta... Men det hørtes godt ut. Problemet er vel at de må vel bli skamkokte da hvis de skal ligge sammen med fårikålen i 2.5 timer eller mer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaprifolen Skrevet 28. september 2008 #13 Del Skrevet 28. september 2008 Det er vel litt "blasfemi" å slenge potetene og gulerøtter oppi samme gryta... Men det hørtes godt ut. Problemet er vel at de må vel bli skamkokte da hvis de skal ligge sammen med fårikålen i 2.5 timer eller mer? Hehe, det er kanskje det? Men alt smaker jo veldig godt sånn, da! Nå har ikke jeg laget fårikål så mange ganger, men tror kanskje mamma og pappa pleier å legge oppi potetene når det passer med tiden, liksom? :klø: Eller så har jeg faktisk aldri tenkt over dette siden jeg liker ihjelkokte poteter.. De skal jo moses med skyen allikevel!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
David& Skrevet 28. september 2008 #14 Del Skrevet 28. september 2008 Hehe, det er kanskje det? Men alt smaker jo veldig godt sånn, da! Nå har ikke jeg laget fårikål så mange ganger, men tror kanskje mamma og pappa pleier å legge oppi potetene når det passer med tiden, liksom? :klø: Eller så har jeg faktisk aldri tenkt over dette siden jeg liker ihjelkokte poteter.. De skal jo moses med skyen allikevel!!! Jeg tror jeg må prøve det neste gang - hvis potetene smuldrer helt så vil de jo bare gjøre jobben til melet som noen bruker - og ferdig most Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaprifolen Skrevet 28. september 2008 #15 Del Skrevet 28. september 2008 Jeg tror jeg må prøve det neste gang - hvis potetene smuldrer helt så vil de jo bare gjøre jobben til melet som noen bruker - og ferdig most Ja, ellers så rører man jo ikke i en fårikål, så potetene ligger jo pent på plass og "smuldrer" ikke før man stikker gaffelen i de... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
David& Skrevet 28. september 2008 #16 Del Skrevet 28. september 2008 Ja, ellers så rører man jo ikke i en fårikål, så potetene ligger jo pent på plass og "smuldrer" ikke før man stikker gaffelen i de... Selvfølgelig rører man ikke, bare rister litt på gryta :-) Det er jo barnelærdom :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 28. september 2008 #17 Del Skrevet 28. september 2008 Jeg liker ikke poteter så godt, men til fårikål må jeg ha det, blir liksom ikke rett uten.. Oppskriften har du, enkleste i verden, jeg liker best den med feteste kjøttet nederst, kål nederst svir seg bare. Rikeslig med hel sort pepper, "poser" er for pingler :-) Litt mel gjør ikke store forskjellen. Men det er vel en personlig sak (hvetemel hater meg dypt og intenst og gjør det det kan for å klumpe seg og lage problemer på alle måter, jeg vet ikke hvorfor.. (liten digresjon)) Bon Appétit Jeg liker heller ikke poteter, men til fårikål er det liksom ikke noe annet enn mandelpotet som duger, nei. Jeg har samme problemet med mel, i vaffelrøre, pannekakerøre, jevning og what ever... Men jeg gjør som farmor når jeg lager fårikål; Bruker et dørslag og finsikter ca 1-2 ss over hvert lag med kjøtt. Da blir det garantert ikke klumper! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TittTitt Skrevet 28. september 2008 #18 Del Skrevet 28. september 2008 Jeg har aldri verken laget eller smakt det med mel mellom lagene. Du får saus til potetene av skyen. Du trenger ikke noe mer enn det. Selve oppskriften kan du vel: *Først oppskåret kål, strø på med hel pepper i et lag, så et lag kjøtt - gjenta fra stjerne helt til pannen er full - slutt av med et lag med kål. Det er ferdig når kjøttet løsner fra beina. Serveres med godt øl ... Skal vannet dekke all kjøttet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 28. september 2008 #19 Del Skrevet 28. september 2008 Skal vannet dekke all kjøttet? Nei. Bruk cirka 1 dl vann per 500 gr kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
David& Skrevet 28. september 2008 #20 Del Skrevet 28. september 2008 Nei. Bruk cirka 1 dl vann per 500 gr kjøtt. Høres rett ut. Det varierer en del hvor mye vann kålen inneholder. Bare pass på at det ikke koker tørt, så er du safe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå