Gå til innhold

Ovnsbakt laks


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vil ha en ny vri på ovnstekt laks!

Ønske; laks, grønnsaker og saus i èn form, og så enten kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.

Hva egner seg best som "saus" av den magre Creme Fraiche`en og matfløte? (husker ikke på stående fot hva som er fetest av disse)

Tips til grønnsaker? (jeg pleier å ta det jeg har, men nå er jeg rimelig skrapet av denslags, så jeg må uansett på handling)

Andre supertips? (krydder, urter osv)

Skrevet

Denne har jeg servert til venner og familie og de syns det er nydelig godt.

Ovnsbakt laks

Ingredienser:

800 g Poteter

500 g Laksefilet

1 ts Salt

1 Purre

2 Epler

3 dl Matfløte

2 ts Fransk sennep

Olje/ smør til steking

Div grønnsaker etter ønske.

Forvarm stekeovn til 225 °C.

Kok poteter og evt. andre grønnsaker.

Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter.

Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form som er godt smurt.

Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken. Jeg bruker å riste i et vasket syltetøyglass.

Av og til strør jeg litt revet ost på toppen.. mmmm

Stek formen midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.

Server med kokte poteter.

Server gjerne med en salat til og ferskt lyst brød (baguette)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...