Amalie_85 Skrevet 23. september 2008 #1 Skrevet 23. september 2008 Jada....jeg har plukket 2kg rognebær. Flinke meg Skal lage gele av det tenkte jeg. Men HVORDAN? Finner jo noen oppskrifter på nett, men jeg vet ikke hvordan jeg skal bruke. Har funnet 3 forskjellige typer. Rognebær Rognebær og rips Rongebær og eple Men jeg vet ikke hva som er best. Så dere matflinke håper jeg har noen tips til meg
Amalie_85 Skrevet 24. september 2008 Forfatter #2 Skrevet 24. september 2008 Matglade damer, hvor er dere?
Gjest nextlife Skrevet 24. september 2008 #3 Skrevet 24. september 2008 I min oppskrift er det ca 1 dl. vann pr l. bær. Skyll bærene og rens bort ødelagte bær. La gjerne stilker koke med. Dette kokes til bærene har mistet farge og får en mos-aktig konsistens. Sil safte fra massen gjennom bærsil eller sileklede. Mål opp hvor mye saft du har silt av, og bland dette med sukker i en kjele. (i min oppskrift står det 1 l. sukker pr. l. saft, men jeg synes det er for mye så jeg bruker ca. 7.5 dl.) La sukker og saft koke i ca 10 min. Prøv med en skje, når saften renner sakte av skjeen er den ferdig. Hell over på rene, varme glass, og skru på lokket. (noen bruker syltevoks på toppen, det har jeg aldri gjort, likevel holder geleèn til neste vår.) Noen ganger koker jeg litt rips i lag med, noen ganger litt eple, og noen ganger litt krydderurter e.l. Da bytter jeg ut 1/5 av rognebæra med rips eller eple. Krydderurter tilsetter jeg bare i saft og sukkerblandingen før jeg koker den. Den variaten jeg liker best er en jeg bruker til kjøtt, der jeg bruker rognebær, rips, mynte og bittelitt rødvin. Lykke til
Amalie_85 Skrevet 24. september 2008 Forfatter #4 Skrevet 24. september 2008 takk for oppskrift den tror jeg at jeg vil følge. Men skjønner jeg må plukke masse masse mer hvis jeg skal gi bort og
Gjest nextlife Skrevet 24. september 2008 #5 Skrevet 24. september 2008 Gelè er verdens letteste ting å lage, hyggelig å gi bort, og veldig hyggelig å få. Jeg lager ulike geleèr som jeg bruker enten som et slags syltetøy til brød, vafler o.l eller som tilbehør til kjøtt. I våres lagde jeg granskuddgelè, det er ypperlig tilbehør til vilt og lam. Rosegelè passer til både det ene og det andre, mens aquavitgelè er blitt fast tilbehør til ribbe og pinnekjøtt i hele familien. Om man bruker råvarer som ikke har pektin i seg, må man tilsette dette. Dette kjøpes på apotek. Om man bruker råvarer som har lite syre i seg er det grit å bruke vinsyre eller askorbinsyre for å regulere syrligheten. Fås også på apotek. - og nå har jeg svart på en hel del du ikke har spurt om
Amalie_85 Skrevet 24. september 2008 Forfatter #6 Skrevet 24. september 2008 (endret) åssen vet jeg om de har pektin i seg? Endret 24. september 2008 av Amalie_85
Amalie_85 Skrevet 25. september 2008 Forfatter #7 Skrevet 25. september 2008 æææææææææææææææææææææææææææsj....jeg måtte titte i en rognebær som jeg så var sånn markhull i. ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆSSSSSSSSSSSJJJJJ Gud det er godt de skal siles
Merethe_81 Skrevet 27. september 2008 #8 Skrevet 27. september 2008 Jeg har masse rognebær hengende ute i hagen jeg kunne tenkt meg å bruke, men har lært at de ikke skal plukkes før det har vært en høstnatt.. Noen som bekrefte/avkrefte?
Amalie_85 Skrevet 27. september 2008 Forfatter #9 Skrevet 27. september 2008 Jeg har og hørt at det egentlig ikke skal plukkes før etter første frostnatt. Men skal jeg vente på det kan det jo ta litt tid og bæra begynner å bli litt innskrumpne. Så jeg plukka nå jeg og la i frysern
Gjest nextlife Skrevet 27. september 2008 #10 Skrevet 27. september 2008 Jeg har og hørt at det egentlig ikke skal plukkes før etter første frostnatt. Men skal jeg vente på det kan det jo ta litt tid og bæra begynner å bli litt innskrumpne. Så jeg plukka nå jeg og la i frysern Det pleier også utålmodig-nexlife å gjøre, jeg har ikke tid å vente på frosten
Amalie_85 Skrevet 4. oktober 2008 Forfatter #11 Skrevet 4. oktober 2008 Buhu! Fryseren min røk, og all den fine bæra jeg hadde plukka måtte jeg kaste Må bare ut å plukke igjen jeg da....hvis jeg finner noe nå
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå