Gå til innhold

Hodekål


Anbefalte innlegg

Skrevet

Håper noen har noen gode oppskrifter/ideer :)

Jeg ser så mye fin billig hodekål i matbutikken om dagen, og det er jo veldig sunt, så jeg vil gjerne lage noe av det. Men, jeg vet ikke helt hva..det eneste jeg pleier å gjøre er å koke den som tilbehør til mat, eller lage kålstuing med melk. Hva annet spennende kan jeg gjøre med hodekål? Kan den f.eks stekes, spises rå i salater, eller passer den spesielt godt sammen med noe?

Takknemlig for alle tips :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den kan:

* skjæres i strimler og wokes/stekes fort. Passer med det meste av annet woktilbehør

* strimles og blandes i all slags salat eller råkost med gulrot og eple f eks.

* smørstek til den klapper sammen, ha over litt rømme og stek litt til. Godt til spekemat (ok, passer bedre med nykål om sommeren)

* i strimler eller biter i grønnaks- og kjøttsupper

* får-i-kål, selvsagt (og flere internasjonale retter med lam og kål, selv liker jeg godt denne: http://www.matogdrikke.no/content/view/2251/10058/ )

*brukes i kålrulader.

Skrevet (endret)

Tusen takk for tips :) I dag har jeg forsøkt kål i wok; det ble ganske godt :)

Endret av Talula
Skrevet

- får-i-kål

- kålstuing til kjøttkaker

- kålruletter

- coleslaw

- i supper som f.eks. betasuppe

- hjemmelaget surkål

Skrevet
Hvordan lager man kålruletter?

Man koker kålbladene til de blir myke og fyller med ønsket fyll (tradisjonelt sett bruker man kjøttfarse, men du kan selvsagt bruke akkurat det du vil) og ruller sammen. Så skal de trekke i kraft/buljong en halvtimes tid.

Skrevet

kålstuing!!

nam det er godt det!

passer som tilbehør til både kjøtt og fisk:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...