Chimamanda Skrevet 21. september 2008 #1 Skrevet 21. september 2008 Trenger oppskrift paa en GOD sjokoladekake! Skal lage kake til kollegaene mine og leter derfor etter en oppskrift som "alltid" blir bra. Noen forslag?
Gjest Gjest Skrevet 22. september 2008 #2 Skrevet 22. september 2008 Fyllet i denne er ganske mektig, men kaken er likevel min favoritt. Spiste den sist som 30 kgs bryllupskake i august. Nam nam! Verdens beste sjokoladekake - fra Smaken av Sjokolade. Ingredienser: * ½ l cultura (el. kefir, kulturmelk) * 7 ½ dl sukker * 150 g smeltet smør * 2 store egg * 2 ts natron * 4 ss kakao (mørk bakekakao) * 7 ½ dl siktet hvetemel Fyll: * 250 g smeltet smør * 1 ss hvetemel * 250g melis * 2 ts vaniljesukker * 2 dl melk * 1 stor eggeplomme Fremgangsmåte: Kle langpannen med bakepapir, sett ovnen på 200°C og smelt smøret. Sikt hvetemel, kakao og natron i en stor bolle, tilsett sukker bland godt . Ha i smeltet smør, cultura og eggene og rør kraftig til du får en glatt, blank røre. Hell røren i den papirkledte langpannen og stek på nederste rille ved 200°C i ca 20 min. La kaken avkjøles på rist. Mens kaken stekes lager du fyllet: Smelt smøret i en tykkbunnet gryte (vær forsiktig med varmen). Rør inn hvetemel og kok opp. Sikt melis, ha den i gryten og la blandingen koke lett opp igjen. Melis og smør vil skille seg, men ha i melken og gi et nytt oppkok mens du rører kraftig, så ordner det seg. La fyllet småkoke et par minutter før du tar gryten av varmen og tilsetter eggeplommen. Rør godt sammen og la fyllet avkjøle seg. Når kaken og fyllet er avkjølt til romtemperatur deler du kaken på langs og tvers i fire like store deler. Legg kakedelene lagvis på fatet med fyll mellom. Til slutt smører du resten av fyllet på toppen. Pynt med revet sjokolade, sjokoladespon eller sjokoladeruller. (Kaken blir lett 15 cm eller høyere, så om du vil ha den litt lavere, kan du dele kaken kun på tvers, slik at det blir bare to lag. Da er den litt enklere å håndtere når stykkene skal på fat.)
Chimamanda Skrevet 22. september 2008 Forfatter #3 Skrevet 22. september 2008 Oi, den saa god ut! Skal proeves!
prinsessa Skrevet 22. september 2008 #4 Skrevet 22. september 2008 Her skal du få en god og veldig lettvindt sjokolade kake som er kjempesaftig. 1 liter kefirmelk 7.5 dl sukker 600 hvetemel 3-4 ss kakao 150 g smeltet margarin 1 ss natron Kefir og sukker blandes først deretter resten Glasur: 300 g melis 1 egg 100 margarin (mykt) 3 ts vaniljesukker 2-3 ss kakao. 200 grader i ca 15-20 min. Er forresten en langpanne oppskrift. Er også best å bake dagen i forveien smaker bedre dagen etterpå. Skal love deg at du vil ha stor suksess med denne kaken. Hver gang jeg har bakt denne ville alle ha oppskriften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå