Gå til innhold

Oppskrift på myk og god pizzadeig til langpanne?


Gjest Gjest_jente21_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_jente21_*

Noen som har en god oppskrift til pizzadeig til langpanne? Passe tjukk og helst god og myk :)

Min forrige pizzadeig ble altfor tynn og sprø/porøs :forvirret:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan prøve denne:

1 pk gjær

4 ss olje

3 dl lunket vann

1/2 ts salt

6 dl hvetemel

Smuldre gjæren i vannet, hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær blander du den sammen med det tørre. Resultatet blir uansett bra:)

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...
Du kan prøve denne:

1 pk gjær

4 ss olje

3 dl lunket vann

1/2 ts salt

6 dl hvetemel

Smuldre gjæren i vannet, hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær blander du den sammen med det tørre. Resultatet blir uansett bra:)

Lykke til :)

okey jeg prøvde denne måten og gjett hva, den hevde litt og ikke no annet :S

hva er grunnen !*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker nesten samme oppskrift som nevnt over.Men jeg bruker alltid tørrgjær,og har litt varmere vann. Jeg passer på å ikke bruke for mye mel.Så heller jeg ut deigen på brettet og trykker den ut,før jeg hever den over vannbad i kummen..

Funker alltid for meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står en fin oppskrift på melposen.

Cirka....

500 g mel

1 pose tørrgjær

1-2 ts salt

godt 3 dl vann, litt varmere enn kroppstemp.

En god dose olje (ca 3 ss?)

Krydder etter ønske..... vi bruker oregano og hvitløkspulver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Krydder etter ønske..... vi bruker oregano og hvitløkspulver.

I deigen? Hvor mye ca bruker dere av hver? Dette må testes ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Eh...kremt...

Dette svaret er sikkert litt som å banne i kirka, men Toro pizzabunn familiepakning er alltid vellykket hos meg.

Denne deigen har tørrgjær, så da kan vannet holde en bittelitt høyere temperatur (38-39 C) enn med vanlig gjær (37 C).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med det er ca samme ingrediensene i toro sin bunn som når vi blander det sammen selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I deigen? Hvor mye ca bruker dere av hver? Dette må testes ut :)

Får mye skryt for deig med smak, ja ;-)

Prøv deg frem, vi liker smak så jeg bruker ganske mye, sikkert 1-2 ss oregano. Vet ikke hvor mye hvitløk jeg bruker, men rister vel glasset en 15-20 ganger over bollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sverger Arkanas deig når jeg vil ha en tykk og god deig. Den lykkes jeg alltid med.

1 liter mel

1 egg

en skvett olje

litt salt

4dl vann

1 pk gjær

litt oregano (tørket) eller f.eks. pizzakrydder(urteblandingen).

Bland det våte med det tørre og la det heve. Kjevle ut deigen, forstek om du vil, legg på fyll og stek i ovenen på 225 grader i 20-25 minutter.

Man kan også bytte ut noe av melet med grovere mel. Tilsett gjerne litt mel når du skal kjevle den ut, dersom den er litt for bløt/fuktig. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Til en hel langpanne så bruker jeg denne oppskriften

9 dl mel

50 gram tørrgjær

1 ts salt

3 ss olje

3 dl lunkent vann (litt varmere enn 37 grader dersom du bruker tørrgjær)

Blander det tørre og har i det våte. Heves til dobbelt størrelse. Det aller beste med denne er at jeg slipper å kjevle. Jeg smører langpanna med olivenolje og tar og trykker deigen utover. Har på fyll og steker ved 250 grader i 10-15 minutter. Jeg hever altså ikke deigen en gang nr. to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest_Sulosi_*

Jeg bruker "standard " oppskrift, men i stede for å kjevle ut med mel bruker jeg olje. En skvett olje i hendene og kna deigen lett før kjevling gjør min bunn god..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker "standard " oppskrift, men i stede for å kjevle ut med mel bruker jeg olje. En skvett olje i hendene og kna deigen lett før kjevling gjør min bunn god..

Olje er tingen.

Jeg lager deigen og smører den med olje før jeg setter den til heving. Når den skal bakes ut har jeg litt olje på hendene, og så trykker jeg den ut i formen. Enkelt og greit, uten deig som sitter fast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...