MarianneE Skrevet 18. september 2008 #1 Skrevet 18. september 2008 På kjøkkenbenken ligger det tre godt modne bananer. Har ikke lyst til å hive dem, liker ikke å måtte hive mat. Hva kan jeg bruke dem til? :klø:
Gjest Gjest Skrevet 18. september 2008 #2 Skrevet 18. september 2008 Bananbrød Jeg har brukt en oppskrift som likner på denne: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift15533.asp Men uten valnøttkjerner - selv om den sikkert blir god med det også. Jeg har bakt med hasselnøtter en gang, og det bra bra. Dessuten har jeg brukt "pepperkakekrydder"; blandet kanel, ingefær (pulver), revet/knust nellikspiker og evt muskat.
MarianneE Skrevet 18. september 2008 Forfatter #4 Skrevet 18. september 2008 Hva med å lage banankake? Jammen da må du jo komme med oppskrift også!
Chimamanda Skrevet 18. september 2008 #5 Skrevet 18. september 2008 Skulle til aa foreslaa bananbroed, banankake eller smoothie
Hinata Skrevet 18. september 2008 #6 Skrevet 18. september 2008 Jammen da må du jo komme med oppskrift også! *google* Pleier nemlig ikke bake så mye selv.. Kan kanskje være godt med sjokoladebiter eller litt kakao oppi også? Oppskrift fra www.matoppskrift.no 4 egg 150g sukker 200g hvetemel 2ts bakepulver 2ts vaniljesukker 3 modne bananer pisk egg og sukker til eggedosis sikt så i hvetemel,bakepulver og vaniljesukker mos bananenr og ven de forsiktig inn. smør formen (24cm) med smør stek kaken på 175 grader midt i ovnen i ca.1 time. for at den ikke skal bli brent legg et bakepapir over kaken den siste halvtimen av steketiden. avkjøl og spis Lykke til med bakinga
A.P.Katt Skrevet 19. september 2008 #7 Skrevet 19. september 2008 (endret) HALLO, Jeg har skikkelig peiling på bananer - hvorfor ikke bare spørre meg direkte? 16 måter å tilberede en banan på i Tanzania 1: Spise den rett fra palmen. 2: Grille den, med salt. 3: Tørke den, som snacks. 4: Koke den, som potet. 5: Banke den, slik at den blir brun fortere. Deretter spise den. 6: Rulle den inn i en chapati (pannekake). 7: Kutte den opp og spise den med tannpirker. 8: Steke den, med sukker. 9: Lage bananchips, fritert. 10: Lage salat (fruktsalat). 11: Mose den og filtrere mellom tennene, fram og tilbake. 12: Lage syltetøy av den. 13: Kutte i skiver, for å ha på brødskiva. 14: Som dessert; grillet hel, men med sjokolade inni. 15: Banankake. 16: Som ingrediens i pannekakerøra. Minner om svele (safarimat). 17: BanangrøtLista må ganges med 18, for det finnes 18 forskjellige sorter bananer i Tanzania. ------- 1. Banan blanda med avocado 2. Banan blanda med eplemos og litt pressa appelsin. -------- Banankake Banankrem Banan milkshake Bananis --------- Ha, ha, jeg er ikke A.P.Katt for ingenting Banankake 3 egg 2 kopper sukker 1 kopp smeltet margarin 2 bananer 8 ss melk 3 kopper mel 1 ts natron 2 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver Pisk eggedosis av sukker og egg. Mos bananer bland i melk. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i eggedosis og banansaus. Ha i en form og stek på 200 grader i 25 min. Ha over melisglasur før servering. ... Banan smoothie Knuste isbiter 2 bananer 20 små jordbær ev. andre bær 3 dl yoghurt naturell eller Cultura naturell 1 - 3 tsk honning Alle ingrediensene, unntatt honning, blendes til en røre. Smoothien smakes til med honning, helles i høye glass og serveres straks. .... Banan milkshake Til 4 personer ½ liter vaniljeis 1-2 modne bananer 1-2 dl melk vaniljesukker Blend bananene med melken, tilsett deretter isen og vaniljesukker og blend igjen. Servering straks, i høye glass med sugerør. Endret 19. september 2008 av A.P.Katt
MarianneE Skrevet 19. september 2008 Forfatter #9 Skrevet 19. september 2008 A.P.Katt: Hatten av for deg! Lurer på om jeg bare skal mose dem og blande bananene inn i muffinsrøre.
prinsessa Skrevet 19. september 2008 #10 Skrevet 19. september 2008 Denne sjokolade/banan smootien er kjempegod: 1 frossen banan (del den i biter og frys den uten skall) 4 ss sjokoladepulver (oboy) 1 ss honning eller sirup 1 ts pulverkaffe 1,5 dl melk. Ta alt i blenderen og vips ferdig!
Rødtoppen86 Skrevet 19. september 2008 #11 Skrevet 19. september 2008 Her i gården lager vi smoothie med modne bananer 1boks mager kesam 2 bananer (gjerne i frosne skiver) 2,5dl appelsinjus 2 egg 2 ss selolje 2 ss udo's choice Dette er da en svært sunn variant som vi drikker hehe Man trenger ikke olje eller egg hvis man ikke vil. Mager kesam kan selvfølgelig erstattes med yoghurt med smak.
Gjest Pupsilure Skrevet 19. september 2008 #12 Skrevet 19. september 2008 Jeg ville laget friterte bananer! Det er så godt! Google-søk Ikke vanskelig.
Chimamanda Skrevet 19. september 2008 #13 Skrevet 19. september 2008 Jeg ville laget friterte bananer! Det er så godt! Google-søk Ikke vanskelig. Men er det noe godt naar bananene er godt modne. Kanskje jeg tenker paa en annen type friterte bananer, det er kjempegodt, men best med litt groenne bananer eller plantains..
Gjest Pupsilure Skrevet 19. september 2008 #14 Skrevet 19. september 2008 Men er det noe godt naar bananene er godt modne. Kanskje jeg tenker paa en annen type friterte bananer, det er kjempegodt, men best med litt groenne bananer eller plantains.. Den oppskriften jeg fulgte første gang jeg laget det, anbefalte godt modne bananer Har bare brukt det jeg. Har kun laget det 3-4 ganger.
Chimamanda Skrevet 19. september 2008 #15 Skrevet 19. september 2008 Den oppskriften jeg fulgte første gang jeg laget det, anbefalte godt modne bananer Har bare brukt det jeg. Har kun laget det 3-4 ganger. Naar jeg tenker etter mener du kanskje saann: http://flickr.com/photos/wwny/163980179/
MarianneE Skrevet 19. september 2008 Forfatter #16 Skrevet 19. september 2008 To av de brukte jeg til å lage bananmuffins. Det var bare helt utrolig vondt (men når jeg tenker meg om liker jeg igrunn ikke banankake heller...) Siste bananen spiste jeg. Utrolig fantasi på dere, forresten!
Gjest Pupsilure Skrevet 19. september 2008 #17 Skrevet 19. september 2008 Naar jeg tenker etter mener du kanskje saann: http://flickr.com/photos/wwny/163980179/ Nei, den på linken din var i en slags lefse, mens dette er som en pannekakerøre som bananen er lagt i før den friteres. Men ikke så langt unna. Det er skikkelig godt! Jeg spiser det alltid på kinesiske restauranter til dessert. Og nå har jeg endelig lært å lage det selv. Man kan bruke samme utgangspunkt for å lage innbakt svinefilet også. Bare litt forskjellig krydder i røra.
Chimamanda Skrevet 19. september 2008 #18 Skrevet 19. september 2008 (endret) Nei, den på linken din var i en slags lefse, mens dette er som en pannekakerøre som bananen er lagt i før den friteres. Men ikke så langt unna. Det er skikkelig godt! Jeg spiser det alltid på kinesiske restauranter til dessert. Og nå har jeg endelig lært å lage det selv. Man kan bruke samme utgangspunkt for å lage innbakt svinefilet også. Bare litt forskjellig krydder i røra. Ah. Jeg mente noe som dette: http://flickr.com/photos/joanielspeak/2845995112/ Da skjoenner jeg. Skal liste meg ut av traaden naa jeg Endret 19. september 2008 av Chimamanda
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå