Gå til innhold

Oppskrifter med elgkjøtt i alle fasonger og varianter


Anbefalte innlegg

Gjest Dallandra
Skrevet

Jeg går ut fra at det er flere her inne som sitter med fryseren halvfull av elgkjøttet fra i fjor, og utsikter til ny forsyning ila en måneds tid. Jeg er oppvokst med elgkjøtt og er litt l e i de vanlige tilberedningsmåtene og er på utkikk etter nye varianter og oppskrifter. Har du en å dele kanskje?

Sånn i farta forteller jeg at jeg har byttet ut timevis med kjøttkakesteking med å steke kjøttpudding. 1 kg kjøttfarse opp i ei smørsmurt brødform, ca 1t i ovnen på 180 grader.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg skal lage lasagne i dag, med elgkjøttdeig, selvsagt. :)

Gjest Dallandra
Skrevet

Jeg brukte opp all elgkjøttdeigen for etpar uker siden jeg, og har nå flere kjøttpuddinger i frysen. :lur:

Elg Teriyaki

Mørt kjøtt i biter, wokstørrelse og løk i skiver stekes

Teriyakisaus fra glass haes over og varmes

Serveres med blandet grønnsalat med tomater og sesamfrø

Kokt ris.

Skrevet (endret)

Jeg bruker stort sett bare elg og hjorte kjøtt, men jeg synes ikke det smaker i det hele tatt i ........kall det "moderne" retter da. (Pizza, lasagne osv.) Laga greske kjøttkaker en gang, tror ikke det er elg på Kreta for å si det sånn......

Jeg lager kjøttkaker, middagspølser, biff og atter biff (hverdagskost :erter: ), wok med ganske enkle krydderier (teriyaki skal jeg prøve ja...), jeg lager kjøttsuppe, langstidstekt stek, fondue (min favoritt! :spise:)........da kommer jeg ikke på noe mer i farta.....

Til hverdags lager jeg en enkel skysaus med basillikum i til kjøttkakene, det blir så tungt med viltsaus en dag i uka liksom.

Det med kjøttpuddingen hørtes smart ut. Skal jeg prøve. Koker du den i vannbad eller? Ellers vanlig kjøttkakeoppskrift?

Jeg steker dog ikke kjøttkaker i timesvis, jeg bruner de i smult, så koker de ferdige i sausen. Jeg bruner glatt 90 kjøttkaker på 15 min, men jeg må jo lage de først da selvfølgelig.

Endret av Flua
Skrevet

Kjøttpudding:

Vi får laget ferdig kjøttfarse. Denne krydrer jeg litt ekstra før jeg har den i brødformer smurt med smør, setter i ovnen og steker på 200 grader i ca en time. Putter i frysen, skjærer i skiver og steker i panna. :)

Alternativt skjæres den i tynne skiver og brukes som pålegg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...