Gjest Nishiki Skrevet 6. september 2008 #1 Skrevet 6. september 2008 Noen som føler for å slenge inn en oppskrift på eplekake?
Brunhilde Skrevet 6. september 2008 #2 Skrevet 6. september 2008 Superenkel eplekake: 200 gram sukker og 200 gram margarin røres hvitt. Tilsett 3 egg, rør godt mellom hvert og 200 gram hvetemel med 1 ts bakepulver og 1/2 ts vaniljesukker. Ha i liten springform og stikk epler (3-4-5 etter størrelse) skåret i båter tett i tett ned i røra. Strø over kanel og sukker, 2-3 ss kanel og 3-4 ss sukker, litt etter hvor mye smak du liker. Stek på 175 grager, nest nederst, mellom 30 og 40 minutter. Smaker best nybakt og litt lunken, men er veldig god neste dag også, om det skulle slumpe til å være litt tilbake.
Gjest Gjest Skrevet 6. september 2008 #3 Skrevet 6. september 2008 Marengseplekake: 1 egg + 1 dl sukker piskes Bland i følgende ingredienser: 2 eggeplommer 150 g smeltet smør 150 g hvetemel 1 ts bakepulver Ha røren i rund form, 26 cm, stikk 3-4 syrlige epler i båter ned i røren, strø over kanel. Marengs: 2 eggehviter piskes stive, ha så i 1 dl sukker og pisk litt til. Fordel marengsen over eplene og strø over hakkede mandler. Stek på 160 grader i ca 45 minutt på nederste rille til marengsen er lys gyllen.
sannamor Skrevet 7. september 2008 #4 Skrevet 7. september 2008 epleterte: 1 plate butterdeig 60 g smør 60 g sukker 60 g mandler 2-3 epler rør sukker og smør hvitt, tilsett malte/hakkede mandler (spørs hvor grov du vil ha de) og egget. kjevle ut butterdeigen på størrelse med ei rund kakeform med lave kanter, paiform er ypperlig å bruke. prikk butterdeigen med en gaffel, ikke prikk lenger ut enn en cm fra kanten, ha på mandelfyllet, ikke lenger ut enn en cm fra kanten. del eplene i skiver og legg oppå, smør eplene med smeltet smør og dryss på sukker og kanel. stekes på 200 grader i 20-25 min.
Gjest Gjest Skrevet 7. september 2008 #5 Skrevet 7. september 2008 Jeg prøvde eplekake med rømme i forrige uke, og det var supergodt! (Og enkelt å lage ikke minst) Oppskrift: 3 egg 3 dl sukker 3 dl lettrømme 4 dl hvetemel 2 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker Pynt: 4 store epler 2 ts kanel 3 ss perlesukker Jeg hadde litt valnøtter på toppen også jeg, da. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn lettrømmen (bruk stålvisp). Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter. Skjær båtene i skiver og stikk dem inn i deigen i et pent sirkelmønster. Strø over kanel og perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Nam!
Kvist Skrevet 7. september 2008 #6 Skrevet 7. september 2008 Lagvis eplekake 200 g myk margarin 180 g sukker 5 egg 180 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 4-6 epler avhengig av størrelsen (Eller nok til tre tette lag med epleskiver i forma) kanel 4 ss aprikossyltetøy Rør margarin og sukker hvitt og tilsett ett og ett egg. Rør godt inn det første egget ellers er det vanskelig å få det blandet. Tilsett det tørre. Bland godt. Skrell og skjær eplene i tynne skiver, legg dem i litt vann med sitron så de ikke blir brune hvis de må stå litt. Legg et tynt lag røre i bunnen av en rund form, strø på kanel og legg epleskiver som et flatt og tett lag oppå. Smør på et lag med røre til, dryss med kanel og legg nytt lag med epleskiver. Fordel resten av røra over, dryss med kanel og legg epleskiver i pent mønster oppå. Stekes ved 190 grader til den er gylden. Mens kaken stekes har du aprikossyltetøy i en kjele og koker opp så det blir tyntflytende, hell det gjennom en sikt for å fjerne biter av aprikos. Pensle varmt syltetøy over kaken med en gang den kommer ut av ovnen, så blir den skinnende blank, gylden og lekker. Det er viktig å ha kanelen under eplene, hvis ikke vil den blandes med røra og ikke danne like tydelige lag. Og kanel på toppen vil ødelegge for glaseringen med syltetøy. Server med pisket krem, vaniljeis eller vaniljekesam.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå