Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Moren min har sluttet å spise kjøtt, så i år blir det ikke noe julekalkun... Jeg er veldig glad i den tradisjonen vår med julekalkun, men respekterer at mamma ikke vil at vi spiser kjøtt/kylling i huset hennes. Har noen peiling på gode vegetarretter/festvegetarretter(:P) som passer for høytider?

Tar imot tips med stor takk :)

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis det har vært tradisjon i alle år, synes jeg faktisk at dere andre bør kunne spise kalkunen som vanlig og at hun spiser noe annet. Hvis hun ikke vil ha det i sitt hus, vurder å flytte jula til noen andre.

Skrevet

Det er ikke så mange andre å flytte julen til, vi er bare 3 stk. Ikke no slektninger, eller nære venner av familien =/

Fint hvis noen kan komme med tips...

Skrevet

Jag har en oppskrift från en tidning på en varm cous-cous sallad med avocado, röd lök, grönkål (juligt!) och valnötter.

Det passar både som förrätt, tillbehör till kött och är juligt. Jag ska se om jag kan hitta oppskriften på nätet

Skrevet

Jag hittade inte det, men ett annat:

Couscous med grönkål

det är tyvärr på svenska, fråga om du undrar något

(msk=ss)

Gjest Tulleruskomsnusk
Skrevet

Nøttestek er nydelig festmat for de som ikke spiser kjøtt.

Nøttestek til jul

8 porsjoner

75 g smør

1 mellomstor finhakket løk

1 pressett hvitløk

5 finhakkede bladselleristilker

175 kvernede paranøtter

175 g ristede og kvernede cashewnøtter

50 g hirseflak

50 g rasp av fullkorn

100 kokt og most potet

2 ss. hakket persille

eller pastinakk

1 ts. tørket salvie

1 ts. tørket oregano

¼ ts. støtt ingefær

¼ ts. cayennepepper

½ ts. karry

1 lettpisket egg

salt og pepper

suppe eller hvitvin

225 g kastanjepuré fra boks

FREMGANGSMÅTE: Varm smøret opp i en liten kasserolle og svisj løken, til den er klar. Bland det med hvitløk og de hakkede selleristilker og la det surre i 1 minut.

Ha det i en stor skål sammen med de kvernede para-og cashewnøtter, hirse, rasp, potetmos, persille, krydderurter, krydder, sitronskall og saft, lettpisket egg og grønnnsakskraft.

Bland det godt. Blandingen skal ha en fast konsistens. Press halvdelen av blandingen ned i en 1 liters kakeform., foret med bakepapir. Spre kastaniepureen over i et jevnt lag og fyll opp med resten av nøtteblandingen.

Bakes ved 190 C° i 45-60 minutter, eller til den er lysebrun.

Skjæres i skiver og serveres med rødvinssaus eller brun løksaus.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...