Purple Basil Skrevet 4. september 2008 #1 Skrevet 4. september 2008 Moren min har sluttet å spise kjøtt, så i år blir det ikke noe julekalkun... Jeg er veldig glad i den tradisjonen vår med julekalkun, men respekterer at mamma ikke vil at vi spiser kjøtt/kylling i huset hennes. Har noen peiling på gode vegetarretter/festvegetarretter() som passer for høytider? Tar imot tips med stor takk
kamela Skrevet 5. oktober 2008 #2 Skrevet 5. oktober 2008 Hvis det har vært tradisjon i alle år, synes jeg faktisk at dere andre bør kunne spise kalkunen som vanlig og at hun spiser noe annet. Hvis hun ikke vil ha det i sitt hus, vurder å flytte jula til noen andre.
Purple Basil Skrevet 9. oktober 2008 Forfatter #3 Skrevet 9. oktober 2008 Det er ikke så mange andre å flytte julen til, vi er bare 3 stk. Ikke no slektninger, eller nære venner av familien =/ Fint hvis noen kan komme med tips...
Furstina Skrevet 10. oktober 2008 #4 Skrevet 10. oktober 2008 Jag har en oppskrift från en tidning på en varm cous-cous sallad med avocado, röd lök, grönkål (juligt!) och valnötter. Det passar både som förrätt, tillbehör till kött och är juligt. Jag ska se om jag kan hitta oppskriften på nätet
Furstina Skrevet 10. oktober 2008 #5 Skrevet 10. oktober 2008 Jag hittade inte det, men ett annat: Couscous med grönkål det är tyvärr på svenska, fråga om du undrar något (msk=ss)
Gjest Tulleruskomsnusk Skrevet 10. oktober 2008 #6 Skrevet 10. oktober 2008 Nøttestek er nydelig festmat for de som ikke spiser kjøtt. Nøttestek til jul 8 porsjoner 75 g smør 1 mellomstor finhakket løk 1 pressett hvitløk 5 finhakkede bladselleristilker 175 kvernede paranøtter 175 g ristede og kvernede cashewnøtter 50 g hirseflak 50 g rasp av fullkorn 100 kokt og most potet 2 ss. hakket persille eller pastinakk 1 ts. tørket salvie 1 ts. tørket oregano ¼ ts. støtt ingefær ¼ ts. cayennepepper ½ ts. karry 1 lettpisket egg salt og pepper suppe eller hvitvin 225 g kastanjepuré fra boks FREMGANGSMÅTE: Varm smøret opp i en liten kasserolle og svisj løken, til den er klar. Bland det med hvitløk og de hakkede selleristilker og la det surre i 1 minut. Ha det i en stor skål sammen med de kvernede para-og cashewnøtter, hirse, rasp, potetmos, persille, krydderurter, krydder, sitronskall og saft, lettpisket egg og grønnnsakskraft. Bland det godt. Blandingen skal ha en fast konsistens. Press halvdelen av blandingen ned i en 1 liters kakeform., foret med bakepapir. Spre kastaniepureen over i et jevnt lag og fyll opp med resten av nøtteblandingen. Bakes ved 190 C° i 45-60 minutter, eller til den er lysebrun. Skjæres i skiver og serveres med rødvinssaus eller brun løksaus.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå