Gå til innhold

du som har et sunt kosthold


Anbefalte innlegg

Gjest Lilleulv
Skrevet

Hva har du i kjøleskapet ditt?

Hva lager du til middag?

Hva spiser du i løpet av en dag?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

I Kjøleskapet:

Gulrøtter

Kålrot

Stangselleri

Purre

Løk

Hvitløk

Agurk

Isbergsalat

Ingefær

Currypasta

Tahini (sesamfrøpurè)

Epler

Druer

Bananer

Lettyoghurt

Mager kesam

Matyoghurt

Biola

Vita hjertego margarin

Lett Creme Fraiche

Potetsalat

Poteter

Egg

Reker

Dijonsennep

Ekstra lett melk (skal bytte til skummet)

2 flasker saft, Fun Light

Jordbær- og tyttebærsyltetøy

Påleggskinke, kalkunfilet i påleggskiver

Mager smøreost

En skål hjemmelaget hummus

En skål hjemmelaget tunfiskpålegg

Fetaost naturell

Fullkornsbrød

Ketchup, sennep og div. dressinger

Soyaolje

Udos Choice oljeblanding

....

Middager denne uken:

Wraps med salat, krydret kyllingfilet og hummus

Omelett med tomat, purre, kalkunfilet, fetaost, løk + med brød

Linsesuppe

Fiskepakker av sei med potetbåter, tzatziki og salat

I morgen blir det ovnsstekt kyllingfilet med fullkornsris, soppsaus og salat

I helgene spiser vi stort sett det samme til frokost og lunch som ellers i uken, men middagene består gjerne av pizza, taco etc. Vi gjør alltid kosematen så sunn som mulig. Kutter ut/bruker minimalt med ost, bruker grove wraps/pizzabunn, svine- eller karbonadedeig i stedet for kjøttdeig, mye salat, bruker mager kesam i stedet for rømme etc.

I dag:

Frokost: Havregrøt

Mellom: En Yoplait yoghurt

Lunch: En skive fullkornsbrød med hummus, salat og skinke

Mellom, etter trening: Proteinsmoothie av proteinpulver, banan, biola, bær og Udos Choice

Middag: Fiskepakker av sei med potetbåter, tzatziki og salat

Kvelds: Sjelden vi spiser kveldsmat, siden det sjelden er middagstid før tidligst kl. 19. Spiser jeg noe blir det yoghurt, eple, gulrot eller knekkebrød med magerost.

Det er ikke supersunt kostholdet mitt heller, men jeg føler jeg er på riktig spor. Har kuttet ut fint brød (spiser kun "murstein"), velger fullkornsris- og pasta, unngår fett pålegg, velger magre meieriproduketer, spiser mye grønnsaker og en del frukt, etc. Føler ikke at det er noe offer i det hele tatt - faktisk er mye av det sam anses som sunt også mye bedre på smak. (Dessverre er det gjerne litt dyrere med skikkelig mat)

Håper det besvarte spørsmålene dine :)

Endret av Fat Sally Lee
Skrevet

I kjøleskapet har jeg grønnsaksskuffen full av grønnsaker, skuffen er ganske liten så to av hyllene er som regel også fulle av frukt og grønnsaker. Yogurt, melk, ost, farris og pepsi max, oljer, makrell i tomat, egg, kaviar, syltetøy, sennep, ketchup, tunfisk, kesam og cottage cheese.

Middag blir som regel en grønnsaksrett eller fiskerett.

Spiser brødskive eller knekkebrød til frokost, med juice og/eller te, kanskje også en frukt om jeg orker eller har tid. Eller havregrøt.

Frukt/grønnsak/ yogurt til mellommål

Brødskive/salat/omelett til lunsj

Frukt/grønnsak/yogurt til mellomål

Middag som nevnt

Hvis jeg spiser kveldsmat blir det knekkebrød eller salat eller som et mellommål.

Men jeg skeier jo ut av og til da, med sjokolade en eller annen tid på døgnet, kanskje potetgull, eller junk food til middag.... men det er ikke hver uke engang at det skjer.

Skrevet

Jeg prøver å spise mye frukt og grønt i løpet av dagen. Også er det gunstig å spise så mange forskjellige matvarer i løpet av dagen som mulig, helt rundt 20.

Frokost:

- havregrøt med kjerner (heter Pepita på spansk) + smoothie av banan, blåbær, fruktjoygurt (ikke fettfri), soyamelk + jus

- grove rundstykker med kokt egg, ost/skinke/salat/tomat, makrell

- noen ganger kun fruktsalat med mellom 5-6 frukter, kun som en boost før trenign eller før stor og tidlig lunch.

Lunch:

- Salat med:

- tunfisk

- kylling

- kun grønnsaker

- Grønnsaker i ovnen (dvs paprika, løk, hvitløk, potet, gresskar, gulrot, squash, aubergine) med fersk grovbrød og aioli

- sjelden pasta

Middag:

- Bacalao (mye godt oppi)

- Wraps med kylling og grønnsaker

- Wok med enten kun grønnsaker, kylling, eller skalldyr

- thai oppskrifter med kylling/fisk (basis er lime, koriander, litt chilli, kokosmelk, mm helt herlig)

Spiser frukt, nøtter, knekkebrød med pålegg som mellommåltid.

Jeg trener 3-4 dager i uken, kondisjon og vekter. Har gjrot det i mange år og er da både slank (178cm/65kg) og god kondisjon.

Det er en ting jeg er sterkt imot, det er ferdig og halvferdig mat. Halvferdig mat innholder altfor mye salt og tilsetningstoffer. Dette er svært vanlig i norskehusstander. Toro-poser freshes opp med kjøtt og ekstra grønnsaker, men det blir jo ikke kvitt saltet og tilsetnignstoffene av det...

God middag, jeg ble sulten nå. Skal lage hjemmelaget Pad Thai ikveld!

Gjest Gjest_Ella_*
Skrevet

I kjøleskapet:

Egg

Kokt skinke

Magerost

Lett hvitost

Mager Leverpostei

Sylteagurk

Tomat

Agurk

Gulrot

Epler

Druer

Lett youghurt

Minimais

Champignon

Middag:

Kyllingfilet med mye grønnsaker, avogtil fullkornpasta/villris

Laksefilet med øvre ditto

Fiskekaker med øvre ditto

Scampi med ris og grønnsaker

Kyllingkjøttdeig med grønt evt i wraps

Omelett med skinke, løk - salat til

Havregrøt

Spiser til frokost:

Havregrøt

Go' dag frokostblanding med cultura

Knekkebrød eller grove brødskiver

Spiser til lunsj:

Knekkebrød eller grove brødskiver

Frukt

Grønnsaker

Youghurt

Spiser til middag:

Se over

Spiser til kvelds:

Knekkebrød/skiver

Youghurt

Fruktsalat

Gjest Lilleulv
Skrevet

Fått masse inspirasjon nå! Tusen takk :-D

Skrevet

i kjølskapet har jeg:

Leverpostei

makrell i tomat

philadelfia ost,

norvegia ost

jarlsberost

ekstra lett melk

h-melk

fløte

oliven smør

hvitløk

løk

rødløk

gulerøtter

kålrot

grønn salat

persille

egg

kethsup

sprøstekt løk

rester etter taco

advokado

yoghurt

biola

olje

meierismør

trønderfår

brelett

purreløk

dressing

seterømme

sjarlottenløk

tykkpølser

fiskekaker (hjemmelaga-namelinam)

majones

potet

maiskolbe

champingjong

røyka svineskank

fetaost med soltørkede tomater

fetaost

reker

taco med tortillas

tomatsuppe med egg

blomkålsuppe

pannekaker

kylling

kjøttsuppe

fiskekaker i brun saus

biffstrimler

indrefilet

fullkornsspagetti

laks i folie

Spiser så og si aldri potetgul, men litt salt, syrlig og sjokolade kommer også ned i posen. Drikker heller ikke brus, og ikke saft. Kanskje juice, men det går mest på vann både til meg og ungene. Melk til frokos da, eller vann til den ungen som ikke drikker melk.

Mener man skal spise seg akkurat mett. Ikke spise etter at man er mett. Og man skal spise litt av hvert.

Skrevet
Hva har du i kjøleskapet ditt?

Hva lager du til middag?

Hva spiser du i løpet av en dag?

Det er ikke hva man har i kjøleskapet som teller, men hva man tar ut av det.

Mitt kjøleskap:

5 pils

2 musserende

4 l hvitvin

1 dessertvin

ørten dressing/balsamico/pesto/tacomix-greier

1 løk

1 paprika

1 agurk

poteter

syltetøy

leverpostei

brunost

I fryseren:

ferdig oppskåret brød som tines i brødristeren ved behov

variasjon av blandede grønnsaker; pt mye stekegrønnsaker

1 pose singlefrosne fiskefileter

1 pose kyllingfileter

1 pk hamburgere

1 pk is

isterninger

frosne bær

hva jeg lager til middag (to-minutter- hands on time-varianten):

stekte grønnsaker med fiskefilet, kylling (heller grønnsakene i en ildfast form og legger fileten oppå, steker i ovene på 230 C i 30-40 min mens jeg gjør andre ting)

evt. grillet (elektrisk grill) hamburger med rå grønnsaker

stekte eller kokte poteter eller ris til dersom det ikke ser nok ut med grønnsakene

Skrevet

i Kjøleskapet:

- banan

- minimais

- kvitløk

- vanlig løk

- gulerøtter

- kokt skinke

- kvitost

- geitost

- makrell i tomat

- paprika

- agurk

- juice av blåbær og bringebær (unntak, måtte berre teste det ut) :P

- salat

- jalapëno

- egg

- reker

- soltørka tomater

- margarin til steking

- sukkererter

- norske epler

- gammel tacosaus

Middag;

- ofte salater med reke

- heimelaga wok av grønnsaker

- havregrynsgraut eller semulegrynsgrøt

- peppermakrell, potet og salat

- fullkornspannekaker

- stekt markell og samme som over (har en ting for makrell for tida)

- kokt fisk, cous cous og salat

For standard dagen min:

Frokost; 2 heimelaga "murstein" brødskiver med makrell i tomat og agurk.

Lunsj; frukt eller 4korns blanding

Middag; Sjå listeforslag over.

Etter trening; banan, te og kanskje en anna grønnsak..

Er veldig fokusert på å kjøpe Økologiske (norskproduserte) varer, og er heller ikkje så veldig glad i kjøtt (særleg kylling!) og er imot ferdig produsert pakke mat frå findus, toro etc. Derfor begynner eg å bli kjempegod på matlaging frå botnen av :) hehe

Skrevet

Jeg jobber hardt med å ikke tenke vekt, men å tenke på at jeg skal være sunn og at energinivået skal være høyt.

Jeg har ofte følgende i kjøleskap/skap/fryser:

- Gulrøtter, løk, agurk, sopp, tomat, spinat, paprika, mais, apler, bananer, cherrytomat, druer, salat

- Kyllingfilet

- Indrefilet av svin

- Vita hjertego leverposdeig + majones

- Kaviar

- Lett gulost

- Makrell i tomat

- Kaldrøkt makrell

- Sild i ulike varianter

- posegrønnsaker

- Grovt brød som jeg baker selv

- Havre knekkebrød

- Havregryn

- Mørk sjokolade

- Grov ris

- Fiberpasta

- Melk (ekstra lett + kefir)

- Appelsinjuice

- Mørk sjokolade (80% kakao)

Menyen i dag (sånn ca):

Frokost: Havregrøt med kefir og litt syltetøy

Mellom: Nøtter

Lunsj: 1 glass juice, 1 kopp te, et grovt rundstykke med leverposdeig og agurk

Mellom: Druer / eple + mye vann

Middag: Grillet svinefilet med barbecue krydder, ris, salat, mais

Dessert: 2 ruter mørk sjokolade

Kvelds: 2 knekkebrød med makrell og agurk + litt majones

Blir god og mett av dette! 3 ting som har hjulpet meg til å bli sunnere:

1) Bruk kun 1 pålegg på brødet, ikke 2 (f.eks ost og skinke)

2) Kutt ned på kveldsmaten, spis kun til du ikke er sulten

3) Ha grønnsaker og frukt tilgjengelig hele tiden, så blir man ikke fysen på godteri

Jeg unner meg 1 dag i uka der jeg spiser alt jeg har lyst på, men denne dagen trener jeg hardt, så kalorioverskuddet blir ikke veldig høyt.

Skrevet

Bruker veldig lite posesupper og -sauser og ferdigmat generelt, lager det meste fra bunnen av. Er vegetarianer, så jeg spiser ikke kjøtt og fisk. Legger vekt på å spise variert, masse frukt og grønt, nøtter, kikerter, bønner, linser, og en del soyaprodukter. Varierer med ris / fullkornspasta / bulgur / couscous...

Har levd vegansk noen uker nå (ingen animalske produkter) og i løpet av to uker spiste jeg følgende til middag (sakset fra en bloggpost):

*Kikertgryte med tomater og chili, servert med couscous

*Ovnsstekte poteter med grillede grønnsaker, cannellinibønner og paprikasaus

*Stekt aubergine med tomat & chilisaus, hummus og pitabrød

*Fullkornspasta med bolognesesaus av røde linser

*Pitabrød med salat og diverse dipper: baba ganoush, hummus, chili & tomatsaus

*Stekte grønnsaker med kikert & couscous-salat

*Kikertburger

*Wokede grønnsaker (gulrot, rødløk, brokkoli, sukkererter, paprika) med soya-limesaus og cashewnøtter, servert med ris

*Falafel med linsecouscous

*Tabbouleh med grillede grønnsaker og brød

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...