Humleblomst Skrevet 29. august 2008 #1 Skrevet 29. august 2008 Jeg ble inspirert av en gjest i en annen tråd her inne og lurte på om det er noen som har erfaring med gode oppskrifter på forskjellige julekaker uten konkrete ingredienser. Jeg har bl.a. cøliaki i familien, og målet mitt er selvfølgelig (eller kanskje jeg er unormal?) å ha glutenfrie kaker som er så gode at alle som er på besøk skal kunne spise og nyte de samme kakene. Så har du prøvd ut en vellykket oppskrift på julekaker uten en eller flere av de følgende ingrediensene blir jeg glad om du vil dele den med oss : gluten melk egg sukker (oppskriftene trenger gjerne ikke å være helt fri for sukker, oppskrifter med begrenset mengde som likevel er gode er fint!) Ingredienslisten er tatt fra toppen av hodet utifra hva jeg har erfaring med at kan være et problem i julebaksten, gi meg en lyd om jeg skal legge til noe mer på listen!
Ugla Skrevet 30. august 2008 #2 Skrevet 30. august 2008 Har en i fam. som ikke tåler gluten. Men h*n bruker å spise kransekake og delfiakaken jeg lager (uten kjeks, men med marsipan i stedet). Dette er kaker som "alle" liker.
Gurken Skrevet 31. august 2008 #3 Skrevet 31. august 2008 (endret) Hei. Dette er noen av klassikerene i vår familie: Uten melk: Pepperkaker ca 100 stk. 2 dl. sukker 1,5 dl. sirup 1 ts. ingefær 3 ts. kanel 1 ts. malt nellik 1 ts. kardemomme 1 ts. natron 150 g. smør 1 egg 500 g. hvetemel Kok opp sukker, sirup og krydder. Ha i natron. Rør inn smeltet smør. Tilsett egg og hvetemel litt etter litt. La deigen hvile over natten. Husk å bruke smør uten melk. Stekes på 200 grader i 8-10 min. Kjeks ca. 60 stk. 200 g. margarin 150 g. sukker 150 g. demerarasukker 2 egg 275 g. hvetemel 1 ts. bakepulver 50 g. mandler 1 plate kokesjokolade Smør og sukker røres "hvitt". Ha i egg, hvetemel og bakepulver. Hakk mandlene og sjokoladen, og bland det i deigen. Bruk to skjeer (eller hendene ) til å sette små topper med deig på bakeplaten. Jeg pleier å få plass til 20 kjeks pr. brett. Husk å bruke smør uten melk. Stekes på 200 grader i 10-12 min. Havreflarn 150 g. smør 6 dl. havregryn 2ss. hvetemel 2 ts. bakepulver 3 dl. sukker 2 egg Smelt smøret. Ha i havregryn og la det svelle en stund. Ha i resten av ingrediensene. Husk å bruke smør uten melk. Jeg pleier å legge ut 16 pr. plate. Ikke ta for mye deig for de renner utover. Stekes på 180/200 grader i 10 min. Uten egg: Kakemenn ca 100 stk. 2,5 dl. kefir 250 g. sukker 250 g. smør/margarin 3 ts. hornsalt 1/2 ts. natron Mel til deigen er passe. Smelt smøret og bland alle ingrediensene. Deigen skal være smidig. La deigen hvile i kjøleskap før utbaking. Stekes på 200 grader i ca. 10 min. Uten hvetemel: Tørre vafler 125 g. sukker 125 g. smør 250 g. potetmel 1 1/2 ts. bakepulver 2 egg Rør smør og sukker til det blir som krem. Sikt potetmel/bakepulver. Visp eggene. Tilsett vekselvis egg og mel. Stekes i vaffeljern til de er gjennomstekt. Når jeg baker de oppskriftene som jeg har skrevet uten melk, pleier jeg å bruke vanlig smør. Dersom mannen din er veldig allergisk for melk må du bruke smør uten melk istedenfor. Vi pleier å bake brune pinner og tyske skiver óg. De er uten egg. Jeg har ikke oppskriftene her akkurat nå. Kan skrive de inn senere hvis du er interessert. Lykke til med julebaksten. Gurken Endret 31. august 2008 av Gurken
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå