Gjest Gjest_agnete_* Skrevet 28. august 2008 #1 Skrevet 28. august 2008 Hei! Når jeg lager ostekrem/glasur til gulrotkake blir den ofte gulaktig i fargen, ikke særlig fint syns jeg. Har noen en god oppskrift på "hvit" ostekrem? Det har nok med hvilken type smør el margarin man bruker. Flytende melange skal jeg unngå ettersom det ga den mest gulaktige fargen noensinne.
Idnar Skrevet 28. august 2008 #2 Skrevet 28. august 2008 Hvilke type ost bruker du? Jeg smelter smør (vanlig steikesmør) og har oppi osten (bruker ananas og mandarinosten til Tine) så rører jeg inn melis til en passende konsistens. Bruker ingen mål. Har aldri lagt merke til at den bli så gul.. Har hørt at folk bruker vann i stedet for smør.. Det blir jo en annen smak da.
Gjest *Mim* Skrevet 28. august 2008 #3 Skrevet 28. august 2008 Margarin blir hvitere når du pisker den lenge, i alle fall. Har heller ikke tenkt over at kremen blir så gul.
mia83 Skrevet 28. august 2008 #4 Skrevet 28. august 2008 Det går også an å kjøpe glasurmix i butikken og selv tilsette margarin (jeg bruker Melange) og Kremost, f.eks Philadelfia. Den blir hvit og fin Og god
Gjest Gjest Skrevet 28. august 2008 #5 Skrevet 28. august 2008 Meierismør blir også nesten hvitt når det, ja faktisk "røres hvitt" som det står i mange oppskrifter(romsvarmt smør - ikke smeltet, røres med sukker inntil sukkeret nesten er helt "knust" og ikke synes så godt i blandingen lengre.) Slitsomt arbeide men
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå