MarianneE Skrevet 27. august 2008 #1 Skrevet 27. august 2008 Er det noen regler for hva slags linser som passer til diverse mat? F.eks er det noen type linser som passer best til laks? Eller er det det samme hva en velger av linser?
Nilma Skrevet 28. august 2008 #3 Skrevet 28. august 2008 Til laks synes jeg Puy-linser er veldig godt, eller om du ikke får tak i det kan du bruke vanlige grønne linser. Røde linser er godt til ulike supper, her er noen eksempler. Gule linser passer veldig godt i indisk mat.
salsera Skrevet 28. august 2008 #5 Skrevet 28. august 2008 Puylinser er små mørke linser som ikke koker så lett i stykker og som har en veldig god smak.
Gjest Zia Skrevet 29. august 2008 #7 Skrevet 29. august 2008 I tillegg til fisk, synes jeg at Puy-linser passer veldig godt til kjøtt, og da særlig til smaksrikt kjøtt som and, lam og vilt. Linser fra Berry er forresten også gode, og det er nesten ingen forskjell mellom disse og Puy-linser. Begge fås kjøpt i butikker som Ultra, Centra, Meny og Ica Maxi. I og med at disse er veldig typisk europeiske linser, er det sjelden å se dem i innvandrerbutikker. Som Nilma sier, passer røde linser veldig godt i supper. De koker veldig lett i stykker, og bidrar dermed gjerne til å jevne suppen litt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå