Gå til innhold

Forskjell på butikkkværnet kjøttdeig og ferdigpakket?


Anbefalte innlegg

Gjest Grafica
Skrevet

Jeg liker best å kjøpe butikkkværnet kjøttdeig, siden jeg synes det er lettere å steke og bedre i smak. Men er det noen som vet om det er noe forskjell salt/fett/kalorimessig på butikkkvernet og ferdigpakket? Det varierer jo sikkert litt fra butikk til butikkk, men sånn generelt?

Og hva er "sunnest" av kjøttdeig av okse/ku, svin og lam?

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Jeg liker best å kjøpe butikkkværnet kjøttdeig, siden jeg synes det er lettere å steke og bedre i smak. Men er det noen som vet om det er noe forskjell salt/fett/kalorimessig på butikkkvernet og ferdigpakket? Det varierer jo sikkert litt fra butikk til butikkk, men sånn generelt?

Og hva er "sunnest" av kjøttdeig av okse/ku, svin og lam?

Det er standardiserte regler for hva man kan kalle "kjøttdeig", "karbonadedeig" osv. alt etter fettinnhold, vanninnhold m.m, så det lønner seg å spørre de som står bak disken rett og slett! ;)

Kjøttdeig skal ha maks 14-15 % fett.

Skrevet

Hva som er sunnest av kjøttdeig fra de ulike dyra kommer an på fettinnholdet, men også typen fett. Fett fra lam er det mest usunne (mettet og vanskelig for kroppen å bryte ned), dessuten er min erfaring at lammekjøttdeig inneholder MYE fett. Det er ellers sunnere, men dyrere, å kjøpe karbonadedeig enn kjøttdeig av storfe.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...