Markjordbær Skrevet 16. august 2008 #1 Skrevet 16. august 2008 Det sies at da blir det masse bakterier... men hvis maten kokes eller stekes etterpå så dør vel bakteriene igjen? Og hvorfor blir det så mye bakterier av å tine mat og så fryse? blir ikke klok på dette jeg.
Gjest Gjest Skrevet 16. august 2008 #2 Skrevet 16. august 2008 Fordi at hver gang du tiner maten så den kommer opp i en viss temperatur, og når den kjøles ned etter tilberedning eller om du ikke får brukt den (før frysing igjen) får bakteriene mulighet til å formere seg. Det blir altså fort flere bakterier ved gjentatt opptining fordi maten ligger lengre i en temperatur hvor bakterier trives. Det trenger ikke være krise eller farlig, men en dårlig vane som gir økt risiko for dårlig mathygiene. De fleste bakterier dør ved oppvarming, men endel av giftstoffene de produserer ødelegges ikke nødvendigvis (selv om f eks listeria-gift brytes ned).
FangeLiv Skrevet 16. august 2008 #3 Skrevet 16. august 2008 Men det merkes jo også på smaken og konsistensen på det som er blitt fryst ned flere ganger. Kvaliteten forminskes altså. Vet ikke noe om grunnen til dette, men min erfaring tilsier at jeg godt kan merke om maten er blitt fryst ned for mye. Dårligere smak rett og slett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå