Gå til innhold

Foccacia oppskrift.


Gjest Siripiri

Anbefalte innlegg

Gjest Siripiri

Skulle gjerne hatt en god foccacia oppskrift?

Har smakt forskjellige "typer" foccacia, ikke alle like gode, men en var veldig god. Det var et flatt brød, som var ganske salt, og virket ikke som det var noe ekstra "krydder" i det. Noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Denne bruker jeg.

Focaccia (1 brød)

25 g gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts grovt havsalt

350 g hvetemel

2 ss olivenolje

2 ts grovt havsalt

3 ts frisk hakket timian eller rosmarin, evt 1 ½ ts tørket

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett. Dekk med klede og la heve ca 20 minutter. Lag små groper med fingertuppene. Drypp olje over og dryss over salt og timian. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Siripiri
Denne bruker jeg.

Focaccia (1 brød)

25 g gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts grovt havsalt

350 g hvetemel

2 ss olivenolje

2 ts grovt havsalt

3 ts frisk hakket timian eller rosmarin, evt 1 ½ ts tørket

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og hvetemel og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt og klapp den flat ca 2 cm tykk. Legg på stekebrett. Dekk med klede og la heve ca 20 minutter. Lag små groper med fingertuppene. Drypp olje over og dryss over salt og timian. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Tusen takk, den såg veldig bra ut :):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker en pakke fra butikken, Ciabatti-blanding, som bare skal blandes med gjær og klappes rett ut i langpannen. Står oppskrift på baksiden av pakken.

Synes den er veldig god med Maldon salt oppå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yoghurt

Jeg ubersverger til Arkana sin! Får nydelig focaccia hver gang, og den er enkel å lage (til og med kjæresten klarer å lage den). Ser hun alt har lagt den ut alt så da trenger ikke jeg å gjøre det, men poster uansett for å "spre budskapet". Liker forøvrig best å bruke tørket timian på min heller enn frisk da det alltid ryr mer når jeg bruker frisk, men det er min erfaring da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Annonse

Du trenger vel ikke flere oppskrifter nå, men jeg pleier å lage en med soltørket tomat.

Kjempe god!!

Deig

1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)

1 pakke tørrgjær

2-3 ss sukker eller honning

Salt

Litt chilipulver

Vann (ca 9 dl)

2 never saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding

2 dl Extra virgin olivenolje

2-3 fedd hvitløk

1 ts timian

1 ts rosmarin

1 ts basilikum

1 ts oregano

Salt, gjerne fra saltkvern

☆ Bilder og forklaring finner dere på innlegget

Verdens beste foccacia

Mmm... kos dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Gjest_Tina_*
Du trenger vel ikke flere oppskrifter nå, men jeg pleier å lage en med soltørket tomat.

Kjempe god!!

Deig

1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)

1 pakke tørrgjær

2-3 ss sukker eller honning

Salt

Litt chilipulver

Vann (ca 9 dl)

2 never saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding

2 dl Extra virgin olivenolje

2-3 fedd hvitløk

1 ts timian

1 ts rosmarin

1 ts basilikum

1 ts oregano

Salt, gjerne fra saltkvern

☆ Bilder og forklaring finner dere på innlegget

Verdens beste foccacia

Mmm... kos dere!

Noe av poenget med foccacia-brød er jo at det er et brød UTEN gjær..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest italia
Noe av poenget med foccacia-brød er jo at det er et brød UTEN gjær..

Hæææh? Forklar gjerne...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Det samme sier jeg! Jeg har mange oppskrifter på focaccia, senest fra Morten Schakendas nye bok, og ingen av dem er uten gjær.

Så om poenget med focaccia skulle være at det er et brød uten gjær, er det ganske mange som ikke har fått med seg dette. Er det surdeig du da mener skal brukes i stedet? I så fall tar jeg gjerne imot oppskrift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Tina_*
Det samme sier jeg! Jeg har mange oppskrifter på focaccia, senest fra Morten Schakendas nye bok, og ingen av dem er uten gjær.

Så om poenget med focaccia skulle være at det er et brød uten gjær, er det ganske mange som ikke har fått med seg dette. Er det surdeig du da mener skal brukes i stedet? I så fall tar jeg gjerne imot oppskrift.

Beklager, jeg tenkte på en annen type brød :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest italia

Her i huset (i Italia) er det samme deigen som brukes til pizzabunn og focaccia. Så når vi lager pizza, lager vi rikelig med deig og steker noen focaccia etter/før pizzaen. Greit å "alltid" ha focaccia i fryseren.

Og oppskriften og ingrediensene ligner nok mest på den Arkana har postet her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest goodtwin

En gang, kom jeg tilfeldigvis over denne oppskriften på nett, og den er fantastisk. Like fantastisk som den høres ut som! Jeg har bestandig fått skryt når jeg har laget denne, og videreformidlet oppskriften til både venner og kjente... også så enkel da =) jeg hadde egentlig en teori om at foccatia måtte heve tre ganger i maaaaange timer for å bli best... men denne ble bedre! Også kan den jo også varieres i det uendelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En gang, kom jeg tilfeldigvis over denne oppskriften på nett, og den er fantastisk. Like fantastisk som den høres ut som! Jeg har bestandig fått skryt når jeg har laget denne, og videreformidlet oppskriften til både venner og kjente... også så enkel da =) jeg hadde egentlig en teori om at foccatia måtte heve tre ganger i maaaaange timer for å bli best... men denne ble bedre! Også kan den jo også varieres i det uendelige.

Ja, denne er helt konge!!!! Jeg drev også å hevet leeeeenge tidligere, men nå er foccaciabaking bare en lek!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Ja, denne er helt konge!!!! Jeg drev også å hevet leeeeenge tidligere, men nå er foccaciabaking bare en lek!!!

Bruker også denne, superenkel :) Og har bestandig fått spørsmål om oppskriften etter at jeg har servert det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...