Gå til innhold

elgkjøtt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har vært så "heldig" å få masse elgkjøtt av svigers.. egentlig er jeg ikke så veldig begeistra for dette kjøttet, har en kraftig smak... Nå tar det så stor plass i fryseren at enten må vi begynne å spise det, ellers må vi kaste det...og er jo synd å kaste kjøtt som i og for seg kan brukes!

Finnes det noen måte å fjerne, eller minske denne sterke smaken? og hvordan gjøres det?

Skrevet
Jeg har vært så "heldig" å få masse elgkjøtt av svigers.. egentlig er jeg ikke så veldig begeistra for dette kjøttet, har en kraftig smak... Nå tar det så stor plass i fryseren at enten må vi begynne å spise det, ellers må vi kaste det...og er jo synd å kaste kjøtt som i og for seg kan brukes!

Finnes det noen måte å fjerne, eller minske denne sterke smaken? og hvordan gjøres det?

Du MÅ jo ikke kaste det... Du kan jo gi det bort til noen som faktisk liker det.

Skrevet

Enig med deg Strawberrygirl, er ikke så begeistra for dette fantastiske elgkjøttet ;)

Du kan jo feks skjære det opp i terninger på 2x2 cm og lage en gryte (viltgryte fra toro), med ris og salat til.

Eller male det opp til kjøttdeig og bruke det til taco.. da merker du lite av smaken :)

Eller lage karbonader av de, men da vil du kanskje kjenne litt av smaken..

Hilsen ei som er overfora på elgkjøtt :gjeiper:

Skrevet

Jeg kan godt ta det jeg. :)

Hvis det er oppmalt funker det fint til taco, og krydderet gjør at det ikke smaker noe særlig elgkjøtt.

Gjest Helen Parr
Skrevet

Vi pleier å male opp det kjøttet som ikke er av den beste kvalitet. Deretter blander vi det med en litt fetere farsetype og lager elgkaker. Det kan lages i store porsjoner og fryses.

Ellers er elgkjøtt godt til gryter, men for all del styr unna posevarianten. Det er ikke særlig vanskelig å lage gryte selv fra bunnen.

Kok kraft på eventuelle bein sammen med gulrøtter, løk, hvitløk, salt, pepper, einerbær. (Stek beina først på sterk varme og kok deretter alt.)

Brun kjøtterningene, ha det i kraften, tilsett fløte, gulrøtter, løk og mer krydder dersom nødvendig. Eventuelt jevning.

Skrevet

Hvis man vil ha mildere smak på kjøttet er det kanskje lurt å bruke rømme eller fløte i viltgryta. Jeg synes elgkarbonader er veldig godt, du kan blande inn bacon/flesk for at det ikke skal bli tørt. Hvis du har en god viltsaus til (lages omtrent av samme ingredienser som setter smak på gryta; kraft, einer, timian, brunost, litt solbærgelé, fløte) synes i hvert fall ikke jeg smaken er plagsomt kraftig. Jeg synes forsåvidt viltkjøtt er godt uten å dempe smaken med fete melkeprodukter, men dette gjør i hvert fall smaken mildere.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...