Imax Skrevet 7. august 2008 #1 Skrevet 7. august 2008 Jeg skal bake bryllupskake, og denne gangen er det sjokoladekake. Jeg har en oppskrift på Sacher Torte som er dødsgod som jeg bruker. Men den er beregnet på en mindre form enn den som passer til kakestativet. Derfor har jeg lagt til oppskriften med en halv gang. Alt er bra, inntil den stekes. Da blir egentlig ikke kaken så mye høyere sånn totalt sett, men den eser noe sinnsykt midt på. Det virker som om alt det jeg har lagt til på røren havner på midten (som jeg uansett må skjære bort for at det skal se pent ut). Hvorfor fordeler den seg ikke utover? Når jeg setter formen inn i ovnen er jo røren jevnt fordelt. Gode tips mottas med takk! (evnt. også sympati )
skrue Skrevet 8. august 2008 #2 Skrevet 8. august 2008 Jeg skal bake bryllupskake, og denne gangen er det sjokoladekake. Jeg har en oppskrift på Sacher Torte som er dødsgod som jeg bruker. Men den er beregnet på en mindre form enn den som passer til kakestativet. Derfor har jeg lagt til oppskriften med en halv gang. Alt er bra, inntil den stekes. Da blir egentlig ikke kaken så mye høyere sånn totalt sett, men den eser noe sinnsykt midt på. Det virker som om alt det jeg har lagt til på røren havner på midten (som jeg uansett må skjære bort for at det skal se pent ut). Hvorfor fordeler den seg ikke utover? Når jeg setter formen inn i ovnen er jo røren jevnt fordelt. Gode tips mottas med takk! (evnt. også sympati ) Vet ikke, har som oftest det motsatte problemet (synker litt sammen, ikke denne kaken men generelt). Har sett oppskrifter der det anbefales å legge bunnen i været får å få en rett flate. Mulig du kan gjør det?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå