Gjest Gjest_Scarlett_* Skrevet 7. august 2008 #1 Skrevet 7. august 2008 Jeg har et stort kirsebærtre i hagen som bugner av bær. Det haster md å plukke dem og til nå har vi laget kirsebærsaft og satt likør. Det er synd å la resten av bærene gå til spille, og jeg lurer på om det er noen på forumet som har en og annen god ide som kan deles med meg og andre som kan være interessert. Gjerne med oppskrifter
Gjest Grafica Skrevet 7. august 2008 #2 Skrevet 7. august 2008 http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift22544.asp http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page...68&Mid=3068 syltetøy?
Gjest Helen Parr Skrevet 7. august 2008 #3 Skrevet 7. august 2008 Kirsebærlikør? Smaker nydelig og lager seg selv. Siden det ikke er jeg som pleier å lage det, har jeg ikke nøyaktig oppskrift for hånden, men vet at den inneholder sprit, sukker, rene glass og selvsagt kirsebær.
Gjest Gus Skrevet 7. august 2008 #4 Skrevet 7. august 2008 Kirsebærlikør? Smaker nydelig og lager seg selv. Siden det ikke er jeg som pleier å lage det, har jeg ikke nøyaktig oppskrift for hånden, men vet at den inneholder sprit, sukker, rene glass og selvsagt kirsebær. http://www.kvinneguiden.no/magasin/drikke/...baerlikor/28773 Men gleden ødelegges av at 60% er svinedyrt. (Polet selger for øvrig ikke 45% lenger.) Jeg tittet på systembolaget.se, men kunne ikke finne noe tilsvarende sterkt brennevin i Sverige. Noen som vet mer om det? Ts har jo allerede laget likør, men hvis man ikke gidder å rense ut stener, kan man bare putte hele bær i en boks og fylle på med sukker og 60%t. Når det har stått en god stund, kan man spise kirsebærene hele, f. eks. servert med tannpirkere i. Den gjenværende laken kan drikkes. Når årets bær er ferdige, skal jeg prøve å fjerne stenene og pakke dem inn i marsipan, evt. mørk sjokolade hvis jeg får ånden over meg.
Brunhilde Skrevet 7. august 2008 #5 Skrevet 7. august 2008 Hekselikør - eller heksa sin oppskrift på likør, veldig god! Jeg liker best å ta steinene ut av bærene før jeg legger likøren, knuser 2-3 (ikke fler) steiner og ha kjernen i for ekstra god smak. Bærene bruker jeg bl.a til konfekt.
Gjest Helen Parr Skrevet 7. august 2008 #7 Skrevet 7. august 2008 Ts har jo allerede laget likør, men hvis man ikke gidder å rense ut stener, kan man bare putte hele bær i en boks og fylle på med sukker og 60%t. Når det har stått en god stund, kan man spise kirsebærene hele, f. eks. servert med tannpirkere i. Den gjenværende laken kan drikkes. Ups. Det så jeg ikke gitt.
Fresi Skrevet 7. august 2008 #8 Skrevet 7. august 2008 Kirsebærsyltetøy? Jeg har ingen oppskrift, men vet at min mor lager det av mine bær
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå