Gå til innhold

brødoppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Eg skal byrje å lage mitt eige brød i haust :hoppe:

Er det nokon som kan tenkje seg å dele favoritt-brødoppskrifta si med meg? Eg har høyrt at ein kan ha masse godt i brød som til dømes oliven! :sikle: Skjer ein då opp oliven i bitar og har i? :klø: Som de forstår så er eg ganske naut innanfor matlaging :fnise:

Skrevet

Du kan få min :)

Grovbrød:

Holder til 2 brød i mine brødformer. ;)

500 g grov sammalt hvetemel

500 g grov sammalt rug

100 g hvit sammalt hvetemel

1/2 pose tørrgjær

olje

1 ts salt

9 dl lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt)

Solsikkekjerner,gresskarkjerner etc etc (Egentlig er det vel bare fantasien som setter grenser her...) Hvis du har oliven i,er det greit å skjære dem i to synes jeg.

Bland det tørre,ha i det våte. Elt godt.

Deigen kan bli ganske løs,men det gjør ingen ting.

Hev i 1 time. Spa brødet over i brødformer,etterhev 1,5 time. Stek deretter brødet på 175 grader c i 1,5 time.

Kan gjerne fryses!

Har hatt krydder og fetaost,soltørkede tomater i denne oppskrifta,men da har jeg laget rundstykker av det.

Har ikke helt fått til oliven,hvitløk og feta i så grove brød,men når jeg lager focaccia smeller jeg til med alt på en gang :)

Skrevet

Tuuuusen takk, Scapa! Det såg kjempegodt ut!! :sikle: No skal eg friste alle ved kantinebordet ;) Takk takk for veldig flott beskriving og nam-nam-oppskrift!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...