Chelsea Skrevet 29. juli 2008 #1 Skrevet 29. juli 2008 Har sådd persille og fått så mye av det, både kruspersille og bladpersille. Trenger tips til hva jeg kan bruke det til annet enn som pynt på mat.
Nilma Skrevet 29. juli 2008 #2 Skrevet 29. juli 2008 Den marokkanske kyllinggryten jeg har lagt ut oppskrift på her gjør seg godt med mye persille.
Gjest Eurydike Skrevet 29. juli 2008 #3 Skrevet 29. juli 2008 Jeg har også et forslag som involverer couscous. Tabbouleh 250 gram couscous 2,5-3 dl nykokt vann saft av ca. 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje salt og pepper Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten. 4 tomater i terninger 1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er) masse hakket bladpersille litt hakket frisk mynte (essesielt for å få den riktige smaken!) salt og pepper saft av 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt. Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper. Eller hvis du vil ha den lun: Spis med en gang!
AnetteR Skrevet 29. juli 2008 #4 Skrevet 29. juli 2008 Kjempegodt i potetsalat, Kok poteter, kutt opp litt rødløk, og bland i persille og din favoritt "saus". Jeg pleier å bruke olje+ eddik, bare litt olje, sennep+hvitvinseddik+olje, eller rømme. Jeg har også innimellom en neve persille oppi når jeg damer blåskjell. Trur jeg får følge med i tråden, jeg også har dyrket frem litt mye persille i år. Det er den mest takknemmelige av urtene jeg har å dyrke. Også dill gikk veldig bra, men nå er den forvokst og ferdig, synes sesongen var litt kort, kankskje dyrke i flere omganger neste år.
Gjest -allie- Skrevet 30. juli 2008 #5 Skrevet 30. juli 2008 Jeg er vant hjemmefra til å bruke det på alt mulig! Kokte poteter, alle slags gryter, selv bruker jeg det mye i ovnsbakt fisk. Bare strør det over. Hvis du har så mye er det veldig greit å fryse det ned! Hakk opp og putt i glass, da holder den seg finest. Når du skal ta den opp tregner du ikke å tine den. Bare strø over varm mat!
Kvist Skrevet 30. juli 2008 #6 Skrevet 30. juli 2008 En kjapp og lettvint pastarett Surr på svak varme litt vårløk eller purre, god ekstra virgin olivenolje, litt ferskpresset sitronsaft, noen oliven (er de store så del dem opp) og et hakket hvitløksfedd. Gjerne i en dyp panne med god plass. Kok fersk pasta i saltet vann til den er al-dente Ha pastaen oppi oljen, tilsett masse masse hakket persille og smak til med grovkvernet pepper og maldonsalt. Kan varieres med å bytte ut oliven med hakket soltørket tomat, det er også veldig godt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå