Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har sådd persille og fått så mye av det, både kruspersille og bladpersille.

Trenger tips til hva jeg kan bruke det til annet enn som pynt på mat.

Skrevet

Den marokkanske kyllinggryten jeg har lagt ut oppskrift på her gjør seg godt med mye persille.

Gjest Eurydike
Skrevet

Jeg har også et forslag som involverer couscous. :)

Tabbouleh

250 gram couscous

2,5-3 dl nykokt vann

saft av ca. 1/4 sitron

3 ss extra virgin olivenolje

salt og pepper

Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten.

4 tomater i terninger

1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er)

masse hakket bladpersille

litt hakket frisk mynte (essesielt for å få den riktige smaken!)

salt og pepper

saft av 1/4 sitron

3 ss extra virgin olivenolje

Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt.

Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper. Eller hvis du vil ha den lun: Spis med en gang!

Skrevet

Kjempegodt i potetsalat, Kok poteter, kutt opp litt rødløk, og bland i persille og din favoritt "saus". Jeg pleier å bruke olje+ eddik, bare litt olje, sennep+hvitvinseddik+olje, eller rømme.

Jeg har også innimellom en neve persille oppi når jeg damer blåskjell.

Trur jeg får følge med i tråden, jeg også har dyrket frem litt mye persille i år. Det er den mest takknemmelige av urtene jeg har å dyrke. Også dill gikk veldig bra, men nå er den forvokst og ferdig, synes sesongen var litt kort, kankskje dyrke i flere omganger neste år.

Gjest -allie-
Skrevet

Jeg er vant hjemmefra til å bruke det på alt mulig! Kokte poteter, alle slags gryter, selv bruker jeg det mye i ovnsbakt fisk. Bare strør det over. Hvis du har så mye er det veldig greit å fryse det ned! Hakk opp og putt i glass, da holder den seg finest. Når du skal ta den opp tregner du ikke å tine den. Bare strø over varm mat!

Skrevet

En kjapp og lettvint pastarett

Surr på svak varme litt vårløk eller purre, god ekstra virgin olivenolje, litt ferskpresset sitronsaft, noen oliven (er de store så del dem opp) og et hakket hvitløksfedd. Gjerne i en dyp panne med god plass.

Kok fersk pasta i saltet vann til den er al-dente

Ha pastaen oppi oljen, tilsett masse masse hakket persille og smak til med grovkvernet pepper og maldonsalt.

Kan varieres med å bytte ut oliven med hakket soltørket tomat, det er også veldig godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...