Gå til innhold

Pastasaus


Tuddelidu

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest the imp

jeg har to tomatsauser som jeg bytter på å bruke, den ene passer ypperlig til pizza også.

til en stor pizza eller 3-4 porsjoner når den brukes til pasta:

500 g kjøttdeig

1 løk (finhakkes)

2 bokser tomatpure (sånne små hermetiske)

8 dl vann

2 fedd hvitløk

salt

pepper

pizzakrydder

blank løken, ha i kjøttdeig. Når kjøttdeigen er brunet tar du oppi tomatpure og vann. la det koke ca halv time, ha oppi hvitløk, salt og pepper og pizzakrydder. la det koke ca en halvtime til. koketiden er sånn ca...den skal bli sånn passe tjukk. :) tar en god stund å lage denne her, men den blir veldig god! topper med litt ost når det serveres selvfølgelig :)

så har vi den andre da:

til 3-4 personer litt fler da hvis de ikke spiser så mye

500 g kjøttdeig eller skinke

1 løk

1 chili

1 boks grovhakkete tomater

1 boks tomatpure

1/2 liter vann

2 fedd hvitløk

salt

pepper

oregano, timian, basilikum, kruspersille

1-2 laurbærblad

blanke løken, kjøttdeig eller skinke has i og brunes. Tøm grovhakkede tomater og tomatpure over, ha i vann. hvitløk presses og haes i, chilien finhakkes (dersom du ikke vil at den skal bli så sterk kan du gjerne ta ut frøene). sausen bør koke i 15 - 20 minutter til den er passe tykk, alltid vanskelig å si noe nøyaktig om hvor lenge den må koke ettersom dette varierer veldig med hvor mye væske det er i de grovhakkede tomatene. laurbærblad må kokes med hele koketiden. dersom du bruker tørkede urter må disse også haes i samtidig med tomatene. dersom du bruker friske kan de haes i etter ca 10 minutter.

hmm tror det var ca sånn :) tok oppskriften fra huet akkurat nå, ettersom jeg ikke har den tilgjengelig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Pasta saus med fløte og sitron.

En pakke fløte

1 sitron

skivet sjampinjong

salt, pepper og litt revet muskat

Svisj sjampinjongen, ha på fløten og revet sitronskall.

Smak til med muskat, salt, pepper og ørlite granne sitronsaft.

La koke til fløten tyknet litt(ca 5 min), hell over nykokt pasta og vips ferdig.

Syns denne sausen er god til fylt pasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min pastasaus er veldig enkel og jeg synes at den smaker friskt og godt.

2 bx hakkede tomater

1 liten bx tomatpure (en sånn liten hermetikkboks)

1 liten bx vann (samme boks som tomatpureen)

Dette kokes sammen i en kjele ganske lenge.

Helst 30 minutter eller mer.

Krydrer sausen med litt pepper, timian, oregano, basilikum o.l.

Tar det jeg har tilgjengelig.

Brukes sammen med kjøttdeig eller annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg har skrevet denne her inne før engang, men en god ting kan ikke sies for ofte! Man tager:

1/4 l fløte

2-3 ss føte

Tomatpurè

Bacon (gjerne kalkunbacon)

1 gul, 1 rød og 1 grønn paprika

1 løk

Hvitløk

Champijong (får helt hjernteppe om hvordan det skrives, men du forstår det vel...)

Karri, timian, salt og pepper

Kok pasta. Del bacon og grønnsaker i biter, stek baconen og deretter grønsakene sammen med baconen. Mens dette steker blander du fløte, tomatpurè og krydder, og heller deretter over baconen og grønnsakene, og lar det kok til fløten tykner. Server med pastaen og gjerne godt brød!

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...