Tuddelidu Skrevet 30. mai 2003 #1 Del Skrevet 30. mai 2003 Hei! Har noen en oppskrift på en god pastasaus? Alle typer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 30. mai 2003 #2 Del Skrevet 30. mai 2003 jeg har to tomatsauser som jeg bytter på å bruke, den ene passer ypperlig til pizza også. til en stor pizza eller 3-4 porsjoner når den brukes til pasta: 500 g kjøttdeig 1 løk (finhakkes) 2 bokser tomatpure (sånne små hermetiske) 8 dl vann 2 fedd hvitløk salt pepper pizzakrydder blank løken, ha i kjøttdeig. Når kjøttdeigen er brunet tar du oppi tomatpure og vann. la det koke ca halv time, ha oppi hvitløk, salt og pepper og pizzakrydder. la det koke ca en halvtime til. koketiden er sånn ca...den skal bli sånn passe tjukk. tar en god stund å lage denne her, men den blir veldig god! topper med litt ost når det serveres selvfølgelig så har vi den andre da: til 3-4 personer litt fler da hvis de ikke spiser så mye 500 g kjøttdeig eller skinke 1 løk 1 chili 1 boks grovhakkete tomater 1 boks tomatpure 1/2 liter vann 2 fedd hvitløk salt pepper oregano, timian, basilikum, kruspersille 1-2 laurbærblad blanke løken, kjøttdeig eller skinke has i og brunes. Tøm grovhakkede tomater og tomatpure over, ha i vann. hvitløk presses og haes i, chilien finhakkes (dersom du ikke vil at den skal bli så sterk kan du gjerne ta ut frøene). sausen bør koke i 15 - 20 minutter til den er passe tykk, alltid vanskelig å si noe nøyaktig om hvor lenge den må koke ettersom dette varierer veldig med hvor mye væske det er i de grovhakkede tomatene. laurbærblad må kokes med hele koketiden. dersom du bruker tørkede urter må disse også haes i samtidig med tomatene. dersom du bruker friske kan de haes i etter ca 10 minutter. hmm tror det var ca sånn tok oppskriften fra huet akkurat nå, ettersom jeg ikke har den tilgjengelig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 30. mai 2003 #3 Del Skrevet 30. mai 2003 Pasta saus med fløte og sitron. En pakke fløte 1 sitron skivet sjampinjong salt, pepper og litt revet muskat Svisj sjampinjongen, ha på fløten og revet sitronskall. Smak til med muskat, salt, pepper og ørlite granne sitronsaft. La koke til fløten tyknet litt(ca 5 min), hell over nykokt pasta og vips ferdig. Syns denne sausen er god til fylt pasta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 30. mai 2003 #4 Del Skrevet 30. mai 2003 Min pastasaus er veldig enkel og jeg synes at den smaker friskt og godt. 2 bx hakkede tomater 1 liten bx tomatpure (en sånn liten hermetikkboks) 1 liten bx vann (samme boks som tomatpureen) Dette kokes sammen i en kjele ganske lenge. Helst 30 minutter eller mer. Krydrer sausen med litt pepper, timian, oregano, basilikum o.l. Tar det jeg har tilgjengelig. Brukes sammen med kjøttdeig eller annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Seraphine Skrevet 30. mai 2003 #5 Del Skrevet 30. mai 2003 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piglet Skrevet 30. mai 2003 #6 Del Skrevet 30. mai 2003 Tror jeg har skrevet denne her inne før engang, men en god ting kan ikke sies for ofte! Man tager: 1/4 l fløte 2-3 ss føte Tomatpurè Bacon (gjerne kalkunbacon) 1 gul, 1 rød og 1 grønn paprika 1 løk Hvitløk Champijong (får helt hjernteppe om hvordan det skrives, men du forstår det vel...) Karri, timian, salt og pepper Kok pasta. Del bacon og grønnsaker i biter, stek baconen og deretter grønsakene sammen med baconen. Mens dette steker blander du fløte, tomatpurè og krydder, og heller deretter over baconen og grønnsakene, og lar det kok til fløten tykner. Server med pastaen og gjerne godt brød! Piglet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå