Gå til innhold

Er det ingen her inne som har små hunder?


Leo

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
En jeg var sammen med for 14 lysår siden (omtrent..) hadde en slik en. Morsom, kjapp og tøff...

Lysår er et lengdemål, ikke et mål på tid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Den var kjempesøt, Hilde! Forstår godt at du ønsker deg en til!

Når du sier det, Smilla1, så har jeg sett at mange sorte dachser har dårlig pels (Ser ut som dekkhårene ikke er ordentlig utviklet), men jeg har vært heldig med min; Han har kjempefin pels og det har faren hans også. Min kan imidlertid aldri bli far til noen, siden han har utstillingsfeil. (Mangler en hjørnetann. Usikkert om han alltid har manglet den eller om den er slått ut).

Har "lurt" dachsen min til å lære mye jeg :wink:. Bl.a. tror jeg at han tror at det er han som har bestemt at han skal gå pent i bånd... Han tror også at det er hans påfunn at han skal holde seg i nærheten av meg når han er løs.

Hadde tenkt å bruke ham på spor og hadde tenkt å forsøke å få ham godkjent som ettersøkshund, men han var rett og slett ikke særlig interessert. Kunne vel ha fått det til hvis jeg hadde forsøkt mer aktivt, men etter hvert synes jeg det var greit å ikke "trigge" interessen hans for å følge spor av noe slag siden han etter hvert ble 100% lydig i skogen og kan gå løs høst og vår uten problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

I min familie har det alltid vært drever som har vært favoritthunden. De er jo små de også, og jeg har irritert meg mang en gang over hvor STA de er :x ..Helt til mine foreldre gikk til innkjøp av en strihåra dachs for snart et års tid siden..Hun har jo en personlighet som imponerer, hun prater hun også, og er enda mer sta enn dreveren..Går det ann??

Uansett så er den dachsen til mine foreldre utrolig skjønn, og har et utrolig bra gemytt :D

Foreldra mine var på utstilling med henne 18.mai. Hun fikk 1.premie, men fikk beskjed om å slanke seg litt.. :oops:

Så et program om dachser, og det er visst SVÆRT viktig at de ikke blir overvektige i det heletatt, fordi ryggen demmes kan brekke. Derfor skal de helst unngå å gå i trapper og bli løftet opp "feil"..

Det var ihvertfall ting jeg ikke visste.

Denne dachsen skal ikke brukes på jakt, men skal læres opp som ettersøkshund. Min far er ettersøksdommer også, så da passer det jo bra.

Tror min far ble litt skremt etter at han mistet begge sine drevere under jakt. Først druknet den ene, og på samme datoen året etter druknet den andre også. Under jakta da også :cry:

Jaja, her sitter jeg å babler i vei om dette. Vil nå bare si du er heldig Leo, som har en flott dachs :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, Angeleyes, det er grusomt å miste hunder på jakt og det skjer desverre relativt ofte. Har sett mange store, macho menn gråte som barn når det skjer.

Så et program om dachser, og det er visst SVÆRT viktig at de ikke blir overvektige i det heletatt, fordi ryggen demmes kan brekke. Derfor skal de helst unngå å gå i trapper og bli løftet opp "feil"..

Det var ihvertfall ting jeg ikke visste.

Ryggproblemer hos dachs er heldigvis ikke på langt nær så utbredt som det var for en del år tilbake, men det stemmer at dachser absolutt ikke bør bli overvektige. (Ikke alltid så lett å unngå siden en del av dem er skikkelige matvrak og når de ikke får mat, så stjeler de som ravner :lol:). Ryggen brekker ikke, men de kan få skivutglidninger (prolaps) som kan være så alvorlig at hunden må avlives. Man trenger ikke å bære dem i trapper hele livet, men frem til de er utvokst (ca. 15 mnd.) bør man bære dem ned trapper. Dette er ikke først og fremst p.g.a. ryggen, men fordi senefestene i forbeina ikke er ferdig utviklet. Å gå opp trapper derimot er fin trim fra første stund. (Det tok mange år før "Voffe" sluttet å stoppe på toppen av trapper å løfte labben slik at jeg kunne komme til å løfte ham opp :ler:)

De strihårete dachsene er ofte tøffere, mer pågående og, om mulig, enda mer sta enn de langhårete. Sannsynligvis fordi det legges mer vekt på jaktegenskaper ved avl på strihår. Tidligere var det så som så med gemyttet, men etter hvert har det heldigvis blitt lagt vekt på at jakthunder også skal fungere som familiehunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...