Gjest Hege Skrevet 24. juli 2008 #1 Skrevet 24. juli 2008 Har plutselig fått helt dilla på ferske blåskjell, men kan bare hvitvinsdampe dem og trenger litt variasjon. Hva er din beste oppskrift med ferske blåskjell?
Gjest Gjest Skrevet 24. juli 2008 #2 Skrevet 24. juli 2008 Jeg damper dem i veldig salt vann, eventuelt hvitvin. I gryta har jeg i tillegg hvitløk, sjalottløk. Etter at jeg har hatt i blåskjellene, tømmer jeg over en boks med gode, moste tomater, litt nykvernet pepper og masse bladpersille. Serveres med frites og godt brød. IdaCra
Gjest Zia Skrevet 26. juli 2008 #3 Skrevet 26. juli 2008 Jeg har tre gode: - Damp blåskjellene som vanlig. Hell av kraften og frys den ned til senere bruk (til suppe, saus, risotto, osv). Løsne skjellet fra muskelfestet, og legg det over i den andre skjellhalvdelen. Strø over en blanding av brødsmuler, veldig finrevet parmesan, finhakket bladpersille og litt olivenolje. Sett under grillen i stekeovnen i rundt ett minutt, til toppingen blir gyllen. Dette er en nydelig forrett - enten sammen med litt ruccola, eller servert sammen med en liten skål fiskesuppe eller grønnsakssuppe. Eller det kan selvsagt også brukes til hovedrett. - Som over, men dekk skjellene med romescosaus i stedet for brød/parmesan. - Damp blåskjellene som vanlig, og sil kraften over i en ren kasserolle. Tilsett safran og litt fløte, og la koke et par minutter. Smak eventuelt til med litt sitron også, om nødvendig. Bruk dette som pastasaus. Løsne flesteparten av blåskjellene fra skjellene, og rør inn i pastaen sammen med sausen. Legg noen hele skjell på toppen.
Gjest Zia Skrevet 26. juli 2008 #4 Skrevet 26. juli 2008 Mannen til en venninne av meg lager forresten veldig gode dampede blåskjell med karri, chili og litt kokosmelk. Jeg har dessverre ikke oppskriften, men kanskje du finner noe hvis du søker litt rundt? Dessuten har jeg sett noen veldig fristende oppskrifter på blåskjell tilberedt på thailandsk vis med blant annet chili og sitrongress. Men jeg husker ikke hvor dessverre. Blåskjell, i likhet med mye annen sjømat, passer jo veldig godt sammen med sterke krydder.
Ciara Skrevet 26. juli 2008 #5 Skrevet 26. juli 2008 Jeg bruker følgende oppskrift: Til 2 personer Et nett blåskjell Smør En halv løk 2 fedd hvitløk Litt timian og pepper 2-3 dl hvitvin 2-3 dl fiskebuljong 2-3 dl fløte Fres kuttet løk og hvitløk + timian og pepper i smør til løken er gylden. Hell i fiskebuljong og hvitvin og kok opp. Ha i blåskjell til de har åpnet seg. Ha i fløten og kok i 2 minutter. Serveres med hvitløksbrød. Hvis du da har jordbær og fløte til dessert har du den perfekte sommermiddag etter min mening
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå