Gå til innhold

Soltørket tomat - etiketten sier "legges i eddik"..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Eddik er for meg forbundet med mammas husvask og puss av vinduer, i tillegg til skåler rundt om i huset for å skjule smugrøyklukta..

Selvsagt vet jeg at dette kan brukes i mat også, men setter det ikke mye smak på tomatene?

Kjøpte ei pakke på Rema med inntørkede tomater, altså uten noen form for lake, og etiketten sier at de skal legges i eddik før bruk..

Noen som kan hjelpe meg?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Jeg pleier å kjøpe tørre soltørkede tomater. Bruker riktignok litt eddik når jeg tilbereder dem, men ikke bare eddik.

Det jeg gjør er å ha tomatene i en skål, og så heller jeg over kokende vann og litt eplesidereddik. Lar det stå og trekke en stund.

Så siler jeg av vannet og lar tomatene renne godt av. Har de over på et reint glass sammen med tørkede chillier, og så fyller jeg glasset opp med olje. De holder seg gode kjempelenge.

Gjest makelig anlagt
Skrevet

Men går det ikke an å bare ha de i et glass med ren olje, og la det stå å godgjøre seg? Kan tenke meg det tar noen uker, men lettvindt :)

Skrevet

Hvilken olje er å anbefale til sånt bruk? Olivenolje..?

Føler meg helt noldus jeg..

Gjest Elfrida
Skrevet

Hvis du bare legger dem i olje så blir de ikke så myke som når du fukter dem med vann først. Det er ikke så mye jobb å legge dem i en bolle og helle kokende vann over, og så vente en times tid.

Olivenolje er helt ok.

Kjære makelig anlagt: det mest makelige er å kjøpe de som allerede ligger i olje. :)

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg pleier å skylle dem i vann, legger dem i olje og krydder i en time. Aldri eddik. Snækks! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...