Gå til innhold

Hjemmelaget hylleblomstsirup


Gjest Rosin

Anbefalte innlegg

Gjest Rosin

Jeg skal lage hylleblomstsirup av en flaske saft jeg har stående (1/2 l konsentrert saft, 250 g sukker, frø fra en vaniljestang, kokes til passe konsistens).

Hvor lang kan dette stå mon tro før det blir dårlig? Jeg tenker å helle det på en glassflaske og sette i kjøleskap. Og hvordan kan slikt bli dårlig, er det først og fremst gjæring eller andre ting?

Dessuten, har dere tips til hvilken gryte som egner seg til dette? Aluminium, jern, stål, emaljert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Jeg mener å ha lest i kokeboka at hjemmelagde siruper kan stå ca 14 dager - min erfaring med andre ting (f eks syltetøy) er at de ofte kan stå endel lengre. Jeg vil tro mugg og gjæring er det den er mest utsatt for. Også ville jeg brukt stål eller emaljert gryte, jern og aluminium kan gi smak og innhold av metall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

"at de ofte kan stå endel lengre."

Med det mente jeg at ting ofte kan stå lengre enn det som er anbefalt for den aktuelle varen :) Særlig hvis man har vært nøye med hygiene og flaske eller glass kan lukkes tett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...