MiniMjau Skrevet 18. juli 2008 #1 Skrevet 18. juli 2008 Jeg skal servere ferske reker, loff, majones osv i hagen ikveld. Vi blir 4 personer. Hvor mye fersk reke skal jeg beregne pr person?
Gjest Eurydike Skrevet 18. juli 2008 #2 Skrevet 18. juli 2008 Det vanlige er å regne en halvkilo pr pers.
Gjest Gjest Skrevet 18. juli 2008 #3 Skrevet 18. juli 2008 Man skal beregne 500 gr reker pr pers ja. Jeg pleier å slenge med noen hundre gram ekstra også. Reker er godt :-)
Brunhilde Skrevet 18. juli 2008 #4 Skrevet 18. juli 2008 Jeg regner også 500 gram per person + litt ekstra. Jeg syns det er greit å ha nok til å maule litt etter at man egentig er ferdig med å spise.
Brunhilde Skrevet 23. juli 2008 #6 Skrevet 23. juli 2008 Noen som vet om ei god hvitvin til reker? Det kommer helt an på hva slags vin du liker best. Jeg vil helst ha helt tørr hvitvin til reker og syns Casal Garcia Vinho Verde kan være et greit og billig valg. Nå skal det sies at jeg foretrekker øl til skalldyr (bortsett fra til blåskjell), så jeg er kanskje ikke den som skal uttale meg for bastant...
LilleBille Skrevet 23. juli 2008 #7 Skrevet 23. juli 2008 Jeg regner 1/2 kg reker pr pers + 1 kg ekstra pr 4 - og det blir alltid borte. Syntes Rosemount (Gewurstraminer Riesling) er en yppelig hvitvin - både til reker og som kosevin. Ca 100,- pr flaske. Ellers er det jo masse billige viner som passer til skalldyr
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå