Gina T Skrevet 16. juli 2008 #1 Skrevet 16. juli 2008 (endret) Jeg har veldig lyst til å prøve meg med hjemmelaget is nå om sommeren (selv om regnet bøtter ned her i trondheim) Går det ikke uten ismaskin? Noen her som gjør det? Takk for svar Endret 16. juli 2008 av GinaTricot
sannamor Skrevet 16. juli 2008 #2 Skrevet 16. juli 2008 Har gjort det noen ganger, grovt sett handler det om å blande krem og eggedosis, noen bruker med hvite andre med bare plomme... så kan man ha i den smakstilsetningen man vil, vanilje, kakao, hakket sjokolade, jordbær o.l. Når du fryser den er det viktig at du rører i den gjevnilig slik at det ikke oppstår iskrystaller (ca hver time). Finnes mange fine oppskrifter på nettet, bar søk! lykke til!
Arkana Skrevet 16. juli 2008 #3 Skrevet 16. juli 2008 Jeg lager iskrem selv, blir faktisk en god del nå om sommeren. Jeg bruker som oftest denne grunnoppskriften: 5 dl fløte/melk (jeg bruker bare en kartong fløte og resten melk), 4 eggeplommer og 1,5 dl sukker. Fløte og sukker varmes og piskes gradvis inn i eggeplommene. Hell alt tilbake i kjelen igjen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell i en bolle og avkjøl helt før den fryses. Så kan du tilsette akkurat det du ønsker av smakstilsetninger. Noen tilsetter du i fløten mens den varmes (f.eks. vaniljestang, honning, sjokolade, kaffepulver, lakris), andre tilsetter du etter at blandingen er avkjølt (f.eks. hakket sjokolade, nøtter, most/hakket frukt, søt kastanjepuré, biter av kjeks eller kake osv). Frys i iskremmaskin eller hell i en stor boks og sett i fryseren. Rør godt i iskremen hver halve time til den har stivnet.
Emile Skrevet 16. juli 2008 #4 Skrevet 16. juli 2008 Jeg lager en skikkelig snaddergod og ikke minst, sunn, "is": *1 pose fryste bringebær *1 beger kesam med vanilje *2-3 ts fruktose eller sukker *1 ts vaniljesukker *evt mer kesam eller yoghurt ved behov Kjører alt i kjøkkenmaskina. Isen spises med en gang. Den er litt softisaktig, med en herlig rosa farge.
Gina T Skrevet 16. juli 2008 Forfatter #5 Skrevet 16. juli 2008 Jeg lager en skikkelig snaddergod og ikke minst, sunn, "is": *1 pose fryste bringebær *1 beger kesam med vanilje *2-3 ts fruktose eller sukker *1 ts vaniljesukker *evt mer kesam eller yoghurt ved behov Kjører alt i kjøkkenmaskina. Isen spises med en gang. Den er litt softisaktig, med en herlig rosa farge. nå vet jeg hva jeg skal lage imorgen!
Emile Skrevet 17. juli 2008 #6 Skrevet 17. juli 2008 nå vet jeg hva jeg skal lage imorgen! Ble det is på deg? Nysgjerrig på om den falt i smak.
Gina T Skrevet 18. juli 2008 Forfatter #7 Skrevet 18. juli 2008 Ble det is på deg? Nysgjerrig på om den falt i smak. Ja, det ble is på meg vettu Med litt mer fryst bringebær Kjempegod! Tusen takk Emilie
Gjest Ansjoni Skrevet 18. juli 2008 #8 Skrevet 18. juli 2008 (endret) . Endret 15. oktober 2009 av Ansjoni
Gjest Magica de Spell Skrevet 18. juli 2008 #9 Skrevet 18. juli 2008 Husker at vi lagde is i fysikken ved hjelp av flytende nitrogen. Det er den beste isen jeg noensinne har smakt var vel stort sett fløte,egg og sukker tror jeg? Med daimkuler oppi. Fantaserte lenge om å kjøpe en beholder med Nitroten og sette i gang hjemme, men det har blitt med tanken, Det har jeg også gjort! Stod på stand på en vitenskapsmesse for barn og lagde is med flytende nitrogen- gjett hvlken stand som ble den mest populære... hehehe Om jommen ble det ikke litt is på kokken også. Snaddergodt!
Gjest Gaby Skrevet 18. juli 2008 #10 Skrevet 18. juli 2008 Denne isen er fantastisk god, og veldig enkel og lage! Trenger ikke noe røring. Men passer ikke så godt for barn 4 dl kremfløte 2 ss pulverkaffe 2 dl melis 2 eggeplommer 2 ss whisky Bland fløte, kaffe og melis i en bolle og visp til kremen er tykk. Rør inn eggeplommer og whisky i kremen. Hell kremen i en rund kakeform (ca 24 cm), eller tilsvarende, dekk med plastfolie og sett isen i fryseren i 4 timer. Jeg pleier alltid å skjære ut appelsinfileter, og la dem ligge i litt whisky og melis en stund før servering. Dander dem pent på isen, og strø over litt revet mørk sjokolade. Mmmm!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå