Gå til innhold

hvordan rengjøre grillrist effektivt?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Står og gnir med en slik jordanskrubb i zalo og varmt vann. BLÆH!

Det går så tregt. Hva bruker dere?

- Tenkte å ha på alimuniumsfolie ved de neste grilling.

Endret av vilja
Skrevet

Ha den i oppvaskmaskinen hvis den ikke er alt for stor.

Gjest hyggelig
Skrevet

Jeg pleier å legge den rett i oppvaskkummen etter bruk. Så fyller jeg på med varmt vann og zalo og lar den ligge der en stund før jeg tar den opp og vasker den. Da fjernes smuss og skitt enkelt med en vanlig oppvaskbørste.

Skrevet

Vi har en egen børste til rengjøring av grillrist, der går alt vekk lett som bare det. :)

Skrevet

Har stor vår-rengjøring på grillen hver vår med alle slags jif-produkter og skrubbing. Senere bruker vi grillbørsten (en slags stålbørst) og skrubber rista når grillen er varm før bruk. Alt detter av da.

Gjest antigartner
Skrevet

Jeg bruker en oppvasksvamp og jif skurekrem. Bruker stålullsiden på oppvasksvampen og skrubber i veg. Det tar litt tid, men risten blir bra.

Skrevet

Mannen min brukte sandpapir her om dagen. Og svamp med zalo etterpå. Sandpapiret var visst veldig effektivt i følge han!

Gjest Snart 42
Skrevet

Kjøp deg børste beregnet på rengjøring av grillrister - supereffektiv. En slik har både stålbørste og skrape. F.eks. på Jernia får du en til kr. 99,-, på Nille finner du en til kr. 10,- (!!!). De finnes en haug med andre også. Ingen grunn til å bruke masse tid og krefter på alternative rengjøringsmetoder - det enkle er som vi vet ofte det beste og disse børstene med skraper er faktisk veldig bra (til og med 10,- kronerssaken fra Nille......). Så; løp og kjøp!!!

Skrevet

JIF PÅ GRILLRIST? Hadde aldri turt å ha Jif på noe som helst som jeg skal ha mat på... Jeg bruker vanligvis bare en stålbørste, men jeg leste et tips som funker kjempefint på ovnsristen og stekeplater: Smør inn med grønnsåpe, sett ovnen på 75 grader i et kvarters tid, og så kan man bare vaske av fastbrente rester med stålull eller en svamp uten å måtte skrubbe så fælt. Kanskje grillristen får plass i komfyren?

Ellers brenner jo mye bort ved tenning av grillen - hvis du har kullgrill.

Gjest antigartner
Skrevet
JIF PÅ GRILLRIST? Hadde aldri turt å ha Jif på noe som helst som jeg skal ha mat på... Jeg bruker vanligvis bare en stålbørste, men jeg leste et tips som funker kjempefint på ovnsristen og stekeplater: Smør inn med grønnsåpe, sett ovnen på 75 grader i et kvarters tid, og så kan man bare vaske av fastbrente rester med stålull eller en svamp uten å måtte skrubbe så fælt. Kanskje grillristen får plass i komfyren?

Ellers brenner jo mye bort ved tenning av grillen - hvis du har kullgrill.

Jeg skyller svært grundig, slik at alle produktrester skal være borte etter å ha brukt Jif. Egentlig kan jeg ikke helt se at det skal være verre å bruke Jif enn å bruke grønnsåpe (som jeg forøvrig ikke har i huset).

For min del må det vel også innrømmes at risten ikke skrubbes gullende blank hver eneste gang jeg har grillet. Som du sier: det er jo mye som brennes vekk når grillen tennes. Før første grilling for sommeren, og noen ganger i løpet av sesongen kommer Jif-en og svampen fram.

Skrevet

Grillbørste, sånn metallsak, er min gode venn. Den, zalo og gjerne også stålull når sesongen avsluttes (Ja, heller det enn å ta det igjen når vi skal grille for første gang... jeg totalrengjør ristene når vi tar inn grillen for sesongen og oppbevarer dem på kjøkkenet, mens grillen står i uteboda) og noen ganger i løpet av sesongen når det begynner å se ut som det trengs.

Grillbørsten brukes ellers når grillen begynner å bli varm, før maten kommer på, hver eneste gang, da forsvinner det meste. Men innimellom er det greit å ta dem inn og få det SKIKKELIG rent også ja.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...