Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei!

Fant en fin oppskrift for ostekake, men kan ikke beregne gelatin der. Er litt uerfaren i bruk av gelatin, så vil gjerne få det riktig :)

Det sies at jeg skulle bruke 2 teskjeer - men hva tilsvarer det? Jeg vet at en teskje er rundt 5ml, men hvor mange plater tilsvarer det cirka?

Hvis noen er interessert, da oppskriften er følgende:

_____________________________

Bunn:

150g Digestive

50g smør

Fyll

200 g Smøreost naturell (a la Philadelphia)

1 dl melis

2 tskj vaniljesukker

2 tskj pulverkaffe

2 tskj gelatin

2 dl kremfløyte

24cm kakeform

Lages som alle ostekaker. Først knuse kjeks og røre sammen med smeltet smør og dekke kakeform.

Da rør sammen smøreost, melis, vaniljesukker og kaffepulver (oppløst i noen dråper vann). Smelt og kjøl gelatin og røre i osteblanding. Til slutt rør inn pisket krem.

Hell hele greie over kakebunnen og ha i kjøleskap for rundt 12 timer.

Pynt kaken med sjokolade og kaffebønner.

_______________________________

Jeg selv planlegger å droppe pulverkaffe, og lage kaken med sitron og jordbær, mer passende for sesongen ;)

Men er nå litt usikker om gelatinen - hvor mange plater skulle jeg bruke i denne oppskriften?

Endret av mrs_bond
Videoannonse
Annonse
Skrevet

en toppet teskje tilsvarer ca ei plate gelantin:P

Skrevet

Kaken hørtes forrestet veldig god ut!:)

lykke til med bakinga!:D

Skrevet (endret)

Ok, da skal jeg prøve med 3 plater.. Regner med to og 1 til just in case :ler:

Endret av mrs_bond

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...