Gå til innhold

Oppskrift på rabarbrasuppe?


Gjest Helen Parr

Anbefalte innlegg

Gjest Helen Parr

Har noen en god oppskrift på rabarbrasuppe?

Her er andre avling klar til innhøsting - den er fantastisk stor, om mulig enda bedre enn første avling! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei Helen Parr, Her er en oppskrift jeg har brukt tidliger.

1/2 kilo rabarbra

1 liter vann

1 dl sukker

2 ss potetmel

1/2 sitron

1. Skyll og skrell rabarbraen. Skjær i 2 cm stykker.

2. Kok opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg rabarbraen i sukkerlaken og kok den mør, i ca. 10 minutter.

3. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Hell jevningen i suppen under omrøring.

4. Gi suppen et raskt oppkok og ta den av varmen. Smak til med sitronskall (kan sløyfes) og eventuelt mer sukker. Server suppen varm eller kald, gjerne med små kavringer til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lenge tenkt jeg skulle teste ut rabarbrasaft. Har mistet den oppskriften jeg en gang fikk, men fant denne, og tenkte jeg skulle dele med deg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Helen Parr

Suppen ble forresten kjempegod.

Jeg hadde litt mindre væske i, siden jeg hadde halvannen kilo med rabarbra. Dessuten hadde jeg litt mer sukker, og litt hvitvin.

Jeg serverte den avkjølt med jordbær og vaniljeis med mynte på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har inga oppskrift på rabarbrasuppe, men eit lite tips til ein annan gong du skal laga: Rabarbrasuppe blir veldig god med svisker! :jepp:

Sjølv et eg ikkje sviskene - eg likar ikkje svisker :fnise: - men dei gir suppa ein ekstra god smak. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har inga oppskrift på rabarbrasuppe, men eit lite tips til ein annan gong du skal laga: Rabarbrasuppe blir veldig god med svisker! :jepp:

Sjølv et eg ikkje sviskene - eg likar ikkje svisker :fnise: - men dei gir suppa ein ekstra god smak. :sikle:

Moser du sviskene da, eller lar du dem være hele?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moser du sviskene da, eller lar du dem være hele?

Eg tilset sviskene heile. Dei kokar seg i mindre bitar. :jepp:

Og på den måten er det enklare for meg (og andre som ikkje likar svisker til vanleg) å plukka ut dei større sviskebitane. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har inga oppskrift på rabarbrasuppe, men eit lite tips til ein annan gong du skal laga: Rabarbrasuppe blir veldig god med svisker! :jepp:

Sjølv et eg ikkje sviskene - eg likar ikkje svisker :fnise: - men dei gir suppa ein ekstra god smak. :sikle:

Det tipset skal jeg jammen ta med meg... Hørtes godt ut... :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suppen ble forresten kjempegod.

Jeg hadde litt mindre væske i, siden jeg hadde halvannen kilo med rabarbra. Dessuten hadde jeg litt mer sukker, og litt hvitvin.

Jeg serverte den avkjølt med jordbær og vaniljeis med mynte på toppen.

I påvente av rabarbra fra egen hage neste år, kjøpte jeg rabarbra på Ultra i går, og tenkte å få laget suppe i dag.

Husker du ca hvor mye hvitvin du brukte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...