Løpegutt Skrevet 2. juli 2008 #1 Skrevet 2. juli 2008 (endret) Jeg har lyst å lære å bake brød, noen som har en detaljert oppskrift til en nybegynner. MERK at den må være veldig detaljert! Jeg vil at brødet mitt skal være grovt og sunt. Men i begynnelsen er det viktigste bare å lære seg fremgangsmåten og faktisk klare å få et brød ut av det hele. Inn i fremtiden har jeg lyst å bake et olivenbrød med spelt. Men først må jeg få dreisen på basiskunnskapene Jeg har forsøkt å bake før men har aldri klart å få deigen til å heve seg. Blir bare en seig masse som henger seg fast i bordet. Har endt med at jeg i frustrasjon bare kastet hele greia i søppla :hrm: Endret 2. juli 2008 av Løpegutt
Gjest Elfrida Skrevet 3. juli 2008 #2 Skrevet 3. juli 2008 En venn av meg fikk denne boka i gave av noen: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.d...3060&rom=MP Og lærte seg å bake. Han skrøyt veldig av den boka.
Gjest Fisk73 Skrevet 3. juli 2008 #3 Skrevet 3. juli 2008 Jeg har noen havregrynsbød jeg bruker å bake som blir veldig gode. Oppskrift som følger: 1 pk gjær (50 gr) 1 liter kaldt til lunket vann 1-1,5 ss salt 1 dl hvetekim 4 dl havregryn ca 2 liter mel Du blander alt og lar deigen heve i vel 2 timer i romtemperatur, husk at deigen bør helst ikke utsettes for trekk. Så former du brødene til to brød og har de eventuelt i form. Etterhev de i 1 time. Stek brødene på nederste rille ved 275 grader i 10 minutter, så senker du temperaturen til 200 grader og lar de steke i 20 minutter til. Ta de ut av formen og bank på undersiden av de for å høre om det høres hult ut, om så, så tar du de ut av formene og lar de avkjøle på rist under et klede. Om du ønsker grovere brød, så kan du bytte ut en liter av hvetemelet med sammalt hvete. Lykke til!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå