punkyB Skrevet 25. juni 2008 #1 Skrevet 25. juni 2008 Prøvde å lage aioli men det ble ganske mislykket - ble bare en suppe. Oppskriften var å røre sammen hvitløk og eggehviter for så å spe på med olje og smakstilsette med sitron/salt. Skal eggehviten stivpiskes ?? Så heller man sakte oppi olje etterpå ? Hvor mye sal man røre mens oljen helles i ? Tror de forskjellige greiene hadde same temp. men mulig jeg ikke var helt flink til det heller.
Nemesis Skrevet 25. juni 2008 #2 Skrevet 25. juni 2008 Her viser Viestad hvordan han lager aioli http://www.dagbladet.no/tv/index.html?clipid=1615
Gjest Gjest Skrevet 25. juni 2008 #3 Skrevet 25. juni 2008 Man bruker ikke eggehvit når mn lager aioli. Du begynner med eggeplomme, salt, hvitløk og sitron og rører det med en håndmikser på høy hastighet. Så tilsetter du olje, dråpevis (jeg er litt lat, så jeg bruker teskje), når du har tilsatt halvparten av oljen, kan du forsøke å tilsette den litt raskere.
punkyB Skrevet 25. juni 2008 Forfatter #4 Skrevet 25. juni 2008 Det sto eggehvite i den oppskriften jeg brukte men skal bytte ut medplommen nå. Vidoen var fin - der så det jo veldig enkelt ut. Jeg prøver meg en gang til - takk for tips ! :-)
punkyB Skrevet 25. juni 2008 Forfatter #5 Skrevet 25. juni 2008 Da fikk jeg det til ! Så greit å bare kunne spørre her om råd!! Jeg helte hvertfall olje i altfor fort første gangen - så var det nok lurere med eggeplomme enn hvite.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå