Gjest yo Skrevet 25. juni 2008 #1 Skrevet 25. juni 2008 400 g Laks i Pasta 500 g tagliatelle 1 egg 1 dl kremfløte 1 dl melk ½ ts salt ¼ ts pepper 50 g revet Parmesanost eller annen ost 2 ss finhakket gressløk 1 stor gulrot, i små terninger 1/2 squash, i små terninger Kok pasta som anvist på pakken. Hell i dørslag og skyll i kaldt vann. Pisk egg, kremfløte, melk, salt og pepper. Surr gulrot og squash i litt olje i en kjele i ca. 1 minutt. Ha pastaen over i kjelen og varm den godt. Trekk kjelen til side. Ha i eggeblandingen, røykt laks, halvparten av osten og gressløk og rør rundt. Smak til med salt og pepper. (NB! Husk at røykt laks er salt!) Server straks med godt brød og resten av osten ved siden av. Tenkte jeg kunne ha det til middag i dag, men vet ikke hvor mange posrjoner det er til. Jeg og mamma er ganske småspist, men har en storebror som kan spise enormt mye!
Gjest Gjest Skrevet 25. juni 2008 #2 Skrevet 25. juni 2008 Jeg ville sagt 3-4 porsjoner. Da er det minst 100 g laks på hver, og det er jo mye tagliatelle i tillegg. Det skulle holde i massevis til to småspiste kvinnfolk og en storeter. Om du er usikker kan man jo ha rundstykker og salat som tilbehør.
Gjest yo Skrevet 25. juni 2008 #4 Skrevet 25. juni 2008 Men kan jeg bytte ut squashen med f.eks brokkoli?
Gjest Gjest Skrevet 25. juni 2008 #5 Skrevet 25. juni 2008 Du kan fint bruke brokkoli og jeg ville ha brukt mer grønnsaker og mindre pasta. Ellers ser oppskriften ut som en standard oppskrift for fire porsjoner. Jeg synes 100 g pasta per persjon er mer enn nok, men bruk heller tre-fire gulrøtter og en pakke på 500 g med brokkoli. Hvis broren din er veldig storspist, kan du selvsagt koke mer pasta. Eventuelle rester kan brukes til salat i morgen (men da passer det kanskje bedre med pastaskruer enn med tagliatelle).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå