NullHull Skrevet 12. juni 2008 #1 Skrevet 12. juni 2008 Jeg kjøper ofte cottage cheese, altså Tine sin, og det overrasker meg at konsistensen varierer slik fra en produksjon til en annen? Den ene gangen er den veldig fast og nesten tørr, mens en annen gang kan den være veldig myk og nærmest kremaktig? Hvorfor varierer det slik? Det er vel forhåndsprogrammerte maskiner som gjør jobben skulle jeg tro, og melken og innholdet er vel det samme? :klø: En annen variant er Tine Mager Mysost (kan være dette også gjelder andre brunoster?). Noen ganger er den veeeeldig lys i fargen, og da ofte så myk i konsistensen at det kan minne om modelleire Andre ganger har det hendt den har vært veldig mørk i fargen, og dermed også svært tørr og nesten "kornete" i konsistensen. Por que? Anyone?
Gjest Gjest Skrevet 12. juni 2008 #2 Skrevet 12. juni 2008 Det kan vel avhenge av hvordan den er blitt behandlet etter at den er ferdig laget. Har den stått kaldt/varmt, hvor lenge har den stått, har den stått tørt/fuktig, osv.
Gjest Zia Skrevet 12. juni 2008 #3 Skrevet 12. juni 2008 Melka varierer jo en del gjennom året etter hva kua har spist. Om vinteren lever den på kraftfôr og høy, mens den spiser gress og andre planter om sommeren. Derfor vil konsistensen og egenskapene til enkelte meieriprodukter variere litt med årstidene.
Gjest kua Skrevet 20. juni 2008 #4 Skrevet 20. juni 2008 Det tilsettes syrekultur i Cottage Cheese, dvs bakterier som syrner melka og gir smak og konsistens. Siden bakteriene er "levende vesner" blir de påvirket av tid/temperatur og noe naturlige variasjoner i produktets kvalitet vil oppstå. Men et produkt som avviker veldig fra normalen skal jo ikke på markedet da....
NullHull Skrevet 23. juni 2008 Forfatter #5 Skrevet 23. juni 2008 Det tilsettes syrekultur i Cottage Cheese, dvs bakterier som syrner melka og gir smak og konsistens. Siden bakteriene er "levende vesner" blir de påvirket av tid/temperatur og noe naturlige variasjoner i produktets kvalitet vil oppstå. Men et produkt som avviker veldig fra normalen skal jo ikke på markedet da.... Takk for et greit og oppklarende svar, Kua
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå