Gå til innhold

Bulgur i sånn orange "saus" som man får på Habibi bl.a.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Synes denne er så god. Regner med det er noe olje og krydder...noen om vet hvordan man lager denne? Har smakt det på bl.a. Habibi og Cafe Sara.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

abonnerer :)

Skrevet

Åh, det lurer jeg og på!! Håper noen vet :)

Gjest Gjest
Skrevet

Nå har jeg aldri smakt det som trådstarter snakker om, men ofte når jeg lager couscous (vil tro man kan gjøre det samme med bulgur) har jeg en spiseskje curry paste oppi. Bare blander det i det kokende vannet sånn at det blir jevnt. Blir i alle fall oransje og litt oljete :)

Skrevet

Hei!

Jeg har ikke smakt den på Habibi som du skriver om, men når jeg lager den tilsetter jeg alltid noen spiseskjeer med tomatpure og litt pepper og salt. Da blir den orange og fin og smaker kjempegodt..:) Håper dette kan være til hjelp..:)

  • 2 uker senere...
Gjest gjest_mat
Skrevet

Jeg har ikke smakt maten hos Habibi og Cafe Sara, men fortelle deg hvor bulgur lages i Tyrkia, der bulgur kommer fra.

Fres 1 eller 1/2 løk i en dyp stekepanne, når løken er brun har du oppi 1 eller 1/2 boks hakkede tomater og litt tomatpure og lar de frese noen minutter sammen. Ha oppi bulgur. Skal ikke bløtlegges, men rett i panna. Så blander du godt sammen og lar det frese noen minutter til. Sett ned til lav varme og hell over kokende vann. Smak til salt. Sett på lokk og la vannet koke inn.

Har du 1 dl bulgur så bruk ca 2,5 dl vann. Men ikke hell oppi alt vannet på en gang, se det an litt, ellers kan det lett bli grøt :P

Gjest gjest_mat
Skrevet

Selvsagt så må du steke løken i en god oliven olje og litt smør.

Jeg har ikke smakt maten hos Habibi og Cafe Sara, men fortelle deg hvor bulgur lages i Tyrkia, der bulgur kommer fra.

Fres 1 eller 1/2 løk i en dyp stekepanne, når løken er brun har du oppi 1 eller 1/2 boks hakkede tomater og litt tomatpure og lar de frese noen minutter sammen. Ha oppi bulgur. Skal ikke bløtlegges, men rett i panna. Så blander du godt sammen og lar det frese noen minutter til. Sett ned til lav varme og hell over kokende vann. Smak til salt. Sett på lokk og la vannet koke inn.

Har du 1 dl bulgur så bruk ca 2,5 dl vann. Men ikke hell oppi alt vannet på en gang, se det an litt, ellers kan det lett bli grøt :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...