Gå til innhold

Tid for neslepesto


Anbefalte innlegg

Gjest Hvitveis
Skrevet

Husk at nå er nesla (brennesle) kommet til mange (de fleste?) steder i Norge, og at den er kjempegod i stedet for basilikum i pesto. Sausen kan brukes til salater, ved siden av kjøttretter, over pasta eller bønner.

Anbefales :D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

...og ikke minst tid for neslesuppe. Gjerne med et pochert egg i :-)

Skrevet

oppskrifter jenter, del med oss!

Skrevet

Bruker aldri oppskrift, men du kan jo ta utgangspunkt i en spinatsuppe oppskrift?

Jeg bruker en god del løk i, samt et par hvitløksfedd som jeg freser først i litt smør og olje. Strør over mel (fres litt) og har så i masse ferske skudd av brennesle :-) Så sper jeg med god kraft. Koker i 5 minutter, har i en fløteskvett og kjører det med stavmikser.

Det går jo også an å lage en neslesuppe på basis av poteter også. Lag en "vanlig" potetsuppe, men med litt mindre poteter. Ha i MASSE nesle når potetene er møre. Kok et par minutter, ha i litt fløte og kjør med stavmikser.

Pochert eller kokt egg er nydelig i neslesuppe.

Gjest gjest1
Skrevet

Lagde neslepesto i går.

Hadde det til pasta med asparges til.

Var sinnsykt godt.

Jeg plukket ca en liter nesler, bare de øverste bitene av skuddene og ca halv liter engsyre.

Tok og forvellet det kjapt med kokende vann og kjørte det sammen med pinjekjerner og to-3 hvitløksfedd i foodprosessoren.Og spedde opp med ca to dl olivenolje. Smakte til med salt og pepper.

Anbefales. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...