Gjest gjest stine Skrevet 4. juni 2008 #1 Skrevet 4. juni 2008 Hei. Noen som kan tipse meg om en god fiskesuppe oppskrift?
birma Skrevet 4. juni 2008 #2 Skrevet 4. juni 2008 NGREDIENSER: 2 1/2 ss smør 3/4 dl hvetemel 8 dl fiskekraft salt pepper 1 liten gulrot 30 g purre smør 12 pillede reker 12 blåskjell eller haneskjell 60 g kokt steinbit/breiflabb 1 dl kremfløte 2 ss seterrømme 2 ts rognekjekskaviar FREMGANGSMÅTE: Lag en jevning av smør og hvetemel. Spe med varm fiskekraft. La det hele koke ca 10 minutter før den smakes til med salt og pepper. Skjær gulrot og purre i tynne strimler som freses i smør før de tilsettes suppen. Tilsett rekene, skjellmaten, fiskekjøttet og kremfløten til slutt. Ved servering legges 1/2 ss rømme og 1/2 ts kaviar i hver tallerken. -- INGREDIENSER: 500 gr seifilet, uten skinn og bein 150 gr rensede reker 2 ss olivenolje 1 stor løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1 rød chilipepper, renset og finhakket 1 ts revet, frisk ingefær 1 boks hakkede tomater(gjerne med basilikum) 1 knivsodd nellik 3/4 l fiskekraft(vann+terning) salt pepper 1 beger creme fraishe 2 ss hakkede cashewnøtter eller pinjekjerner FREMGANGSMÅTE: Skjær fisken i store terninger. Sil eventuell lake fra rekene eller rens reker med skall. Fres løk, hvitløk, chilipepper, ingefær og tomater(fra boks) i olje 5-10 min. Rør av og til, og bruk ikke for sterk varme. Rør inn nellik og fiskekraft, gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.. Legg fisken i, og la den trekke til den er gjennomkokt, 3-4 min. Rør inn reker og Creme fraishe og varm suppen til kokepunktet. Dryss nøtter over, og server suppen med brød til.
Gjest gjest stine Skrevet 4. juni 2008 #3 Skrevet 4. juni 2008 NGREDIENSER: 2 1/2 ss smør 3/4 dl hvetemel 8 dl fiskekraft salt pepper 1 liten gulrot 30 g purre smør 12 pillede reker 12 blåskjell eller haneskjell 60 g kokt steinbit/breiflabb 1 dl kremfløte 2 ss seterrømme 2 ts rognekjekskaviar FREMGANGSMÅTE: Lag en jevning av smør og hvetemel. Spe med varm fiskekraft. La det hele koke ca 10 minutter før den smakes til med salt og pepper. Skjær gulrot og purre i tynne strimler som freses i smør før de tilsettes suppen. Tilsett rekene, skjellmaten, fiskekjøttet og kremfløten til slutt. Ved servering legges 1/2 ss rømme og 1/2 ts kaviar i hver tallerken. -- INGREDIENSER: 500 gr seifilet, uten skinn og bein 150 gr rensede reker 2 ss olivenolje 1 stor løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1 rød chilipepper, renset og finhakket 1 ts revet, frisk ingefær 1 boks hakkede tomater(gjerne med basilikum) 1 knivsodd nellik 3/4 l fiskekraft(vann+terning) salt pepper 1 beger creme fraishe 2 ss hakkede cashewnøtter eller pinjekjerner FREMGANGSMÅTE: Skjær fisken i store terninger. Sil eventuell lake fra rekene eller rens reker med skall. Fres løk, hvitløk, chilipepper, ingefær og tomater(fra boks) i olje 5-10 min. Rør av og til, og bruk ikke for sterk varme. Rør inn nellik og fiskekraft, gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.. Legg fisken i, og la den trekke til den er gjennomkokt, 3-4 min. Rør inn reker og Creme fraishe og varm suppen til kokepunktet. Dryss nøtter over, og server suppen med brød til. ÅÅÅ di ser kjempegode ut, tusen takk:) Flere som vil dele?
Gjest Zia Skrevet 4. juni 2008 #4 Skrevet 4. juni 2008 (endret) Jeg synes at fiskesupper må lages på ordentlig kraft. Dersom man ikke har ordentlig kraft, får man heller lage noe annet. (Men det er nå meg, da. ) Man kan enten lage en smør- og meljevning, spe med kraft, og eventuelt runde av suppen med litt crème fraîche eller fløte og/eller piske inn eggeplommer (men da er det selvsagt viktig at suppen ikke koker etterpå). Eller man kan bare koke opp kraften og tilsette litt fløte eller crème fraîche. Grønnsaker som passer godt i fiskesuppe er purreløk, fennikel, selleristang, gulrot, persillerot og sikkert en hel masse andre som jeg ikke kommer på i farten. Dessuten vil hvitvin eller vermut alltid gjøre suppen bedre. Tomatbasert fiskesuppe er også godt: Kok kraften sammen med litt friske eller hermetiske tomater (ikke for mye!), safran, fennikelfrø, appelsinskall, hvitvin, anisbrennevin, hvitløk og ørelite chili (eventuelt bare noe av dette hvis du ikke har alt). Så å si all slags fisk og skalldyr egner seg. Bruk det du har tilgjengelig. Det er dog alltid en fordel å bruke blåskjell, i og med at det gir en veldig god kraft. Edit: Jeg glemte urter! Fortrinnsvis persille, gressløk, estragon, kjørvel eller basilikum. Eller en kombinasjon av to eller flere. Endret 4. juni 2008 av Zia
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå