Ninen Skrevet 2. juni 2008 #1 Skrevet 2. juni 2008 Jeg har rabarbra, og tenkte å prøve noen nye oppskrifter. Noen som har noen gode tips? Både syltetøy, pai, kake, suppe, grøt og eventuelt annet er av interesse
Gjest Eurydike Skrevet 3. juni 2008 #2 Skrevet 3. juni 2008 Dumpet over denne siden, med oppskrifter som i hvertfall jeg fikk lyst til å prøve: http://www.matogdrikke.no/content/view/4055/10296/
Gjest Gjest Skrevet 3. juni 2008 #3 Skrevet 3. juni 2008 Jeg har rabarbra, og tenkte å prøve noen nye oppskrifter. Noen som har noen gode tips? Både syltetøy, pai, kake, suppe, grøt og eventuelt annet er av interesse Iskald rabarbrasaft er kanongodt!!! Kutt rabarbraen i biter, ha alt oppi en ren beholder som ikke er av metall. Hell over kokende vann til rabarbraen er dekket, og la stå to døgn. Hell så av saften, med dørslag, sil eller hva du måtte ha for hånden. Smak til med sukker og sitronsyre! Jeg blander saften ca 50/50 eller 60/40 med vann når jeg skal drikke! Er så SINNSYKT godt, og kan godt fryses!
Ninen Skrevet 3. juni 2008 Forfatter #4 Skrevet 3. juni 2008 Tusen takk for gode tips! Gleder meg til å prøve
Gjest Huldali Skrevet 3. juni 2008 #5 Skrevet 3. juni 2008 Husker bestemor pleide å lage rabarbragrøt til oss til dessert da vi var små. Vet ikke oppskriften, men tror hun kuttet den opp fint, kokte den opp og tilsatte en god del sukker. Det var kjempegodt! Ble en tykk, deilig grøt.
NullHull Skrevet 4. juni 2008 #6 Skrevet 4. juni 2008 Jeg vil på det varmeste anbefale følgende oppskrift på Rabarbramuffins med kanel-og hasselnøtt-topping Og ettersom jeg er for lat i denne sommervarmen til å oversette oppskriften fra den svenske matbloggen hvor jeg fant den, limer jeg bare inn linken her
Gjest *Mim* Skrevet 5. juni 2008 #7 Skrevet 5. juni 2008 Iskald rabarbrasaft er kanongodt!!! Kutt rabarbraen i biter, ha alt oppi en ren beholder som ikke er av metall. Hell over kokende vann til rabarbraen er dekket, og la stå to døgn. Hell så av saften, med dørslag, sil eller hva du måtte ha for hånden. Smak til med sukker og sitronsyre! Jeg blander saften ca 50/50 eller 60/40 med vann når jeg skal drikke! Er så SINNSYKT godt, og kan godt fryses! Koker du det opp med sukker etterpå? Hvor mye sukker og sitronsyre har du i, tror du?
Alvelin Skrevet 6. juni 2008 #8 Skrevet 6. juni 2008 Rabarbrasuppe: Kok opp skåret rabarbra (ca 1 cm stykker) i vann. Litt mer vann enn at det dekker. Når rabarbraen er i ferd med å løse seg opp har du i en stor "dæsj" solbærsirup. Smak til med litt sukker og rør ut potetmel i kaldt vann og hell over mens du rører for å tykne suppa! Kan serveres varm i tallerk, men er aller best kald i glass!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå