Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Glasur


Anbefalte innlegg

Gjest Lillebøll
Skrevet

I følge melispakken lager man glasur av 2 dl melis og 1 ss vann. Jeg måtte bruke 4 ss på 2 dl.

Uansett når jeg skal lage glasur og følger oppskriften blir det for lite vann. Hva gjør jeg galt? Skal vannet være varmt, kaldt?

Gjest Gjest
Skrevet

Bruker du måleskje? Vanlige spiseskjeer er enten for store (suppeskjeer?) eller små, en ss = 15 ml. Ellers er jeg ikke så dreven på glasur, men vannet bør vel være kaldt, ellers løser en større mengde sukker/melis seg opp og du får mer flytende glasur enn når temperaturen er lav.

Skrevet

Jeg bruker vann fra springen når jeg lager glasur, men igjen, jeg slumper og jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg bruker av verken det ene eller det andre, jeg bare blander til det ser greit ut. :ler:

Gjest Lillebøll
Skrevet
Jeg bruker vann fra springen når jeg lager glasur, men igjen, jeg slumper og jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg bruker av verken det ene eller det andre, jeg bare blander til det ser greit ut. :ler:

Ja det er jo det det ender opp med.

Men til deg over. Jeg bruker bare de sjeene jeg har i skuffen. Så det er 15 ml de mener da med en ss?

Skrevet

Jeg lager stort sett også på slump, men skal du først bruke mål når du baker er det måleskjeer som teller. Skjeene i skuffen er ubrulelige, skaff et knippe med måleskjeer i ulike tørrelser, så løser mye se.

Og ja, i måleskje-sammenheng er en ss 15 ml og en ts er 5 ml.

Og en ting er sikkert, mine spiseskjeer er ikke tre ganger så store som mine t-skjeer, men jeg tror ikke min t-skjeer heller er helt sånn i måleskjestørrelse (dessverre er t-skjea blitt borte fra måleskjeknippet mitt, tror jeg skal kjøpe et nytt jeg, for det er irriterende å "gjette" på 1 ts bakepulver når jeg lager kake...

Skrevet

De skjeene vi har i skuffen, og bruker til daglig, er nok som oftest mindre enn måleskjeene ja...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...