Gjest Zia Skrevet 26. mai 2008 #1 Skrevet 26. mai 2008 Nå begynner det endelig å komme flere og flere vårgrønnsaker og andre sesongråvarer. Hva er sommermat for deg? Hva gleder du deg til å spise i sommer? For mitt vedkommende er det blant annet: - norske asparges - makrell - rabarbra (pai, suppe, kompott...) - sommerkål - babyspinat - små nypoteter - jordbær!! - salater, f.eks. salade niçoise med rosévin til - nylaget pesto Ingen sommer uten!
pøbelsara Skrevet 26. mai 2008 #2 Skrevet 26. mai 2008 Nam! Min liste er som følger: -Nye neper -Små nypoteter -Jordbær -Markjorbær fra egen hage -Rabarbra -Bringebær fra egen hage -Salat med masse grønt (gjerne plukksalat fra eget grønnsaksbed) -Rosevin -Krabber som vi kjøper levende og koker på bryggekanten -Fiskesuppe laget av selvfisket fisk -Reker kjøpt rett fra rekebåten -Blåskjell
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2008 #3 Skrevet 26. mai 2008 Asparges (mest vårmat) Neslesuppe (mest vårmat) Jordbær Hvit- og rosévin Utepils Reker Nyfanget fisk fra ferskvann eller sjø (ikke at vi fisker så ofte...) Gode salater med tilskudd fra hagen (reddiker, ruccola, urter) Mangold Spekemat Nykål Hjemmelagd potetsalat Eggerøre Grillmat Generelt lettere og oftere kald mat enn om vinteren
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2008 #4 Skrevet 26. mai 2008 Nam! Min liste er som følger: -Nye neper Åja, neper, gjerne små maineper Krabbe også, men der har jeg mer høstfølelse selv om jeg har spist det i juli mange ganger :klø: Og blåskjell! Tildels fersk blekksprut/akkar også, men det har jeg bare spist i utlandet.
Gjest Frk Åberg Skrevet 26. mai 2008 #5 Skrevet 26. mai 2008 Jeg gleder meg spesielt til: rabarbara, jordbær og bringebær. Og ellers det meste andre av frukt og grønt som er spesielt godt da.
Arkana Skrevet 26. mai 2008 #6 Skrevet 26. mai 2008 - asparges - norske jordbær - grillmat generelt - gazpacho - hjemmelagede iskremer og sorbeter
momajoja Skrevet 26. mai 2008 #7 Skrevet 26. mai 2008 Nam! Nå ble jeg sulten - reker og hvitvin - rømmegrøt og spekemat - alt vi har av bær og frukter i hagen - sukkerkavring med skummet kulturmelk, sukker og kanel - rabarbrasuppe/grøt
lille_lam Skrevet 26. mai 2008 #8 Skrevet 26. mai 2008 Sommermat og annet: - Vannmelon - Blåbær - Bringebær - Mango - masse vann
ingefær Skrevet 26. mai 2008 #9 Skrevet 26. mai 2008 - Makrell - Kokt blomkål med hvit saus og bacon - Jordbær med fløte - Rømmegrøt og spekemat - Rabarbra - Mainepe - Asparges - Grillmat - Fersk, hjemmerøkt fisk
Gjest Eurydike Skrevet 26. mai 2008 #10 Skrevet 26. mai 2008 Å, for en absolutt deilig, fantastisk tråd! For mitt vedkommende er det blant annet: - norske asparges - makrell - rabarbra (pai, suppe, kompott...) - sommerkål - babyspinat - små nypoteter (vi får noen nydelige økologiske på forsommeren) - jordbær!! - salater, f.eks. salade niçoise med rosévin til Yes! Den ultimate sommermat :juhu: - nylaget pesto Denne listen kan jeg si meg hjertens enig i, særlig på de uthevede punktene. Ellers, i høyst tilfeldig rekkefølge: - reddiker - nye gulrøtter - god, økologisk norsk salat dyrket på friland - sensommer: ny norsk blomkål - mat der jeg bruker frisk mynte, feks tabbouleh, tzatziki og salsa verde - grillet lam med tilbehør fra forrige punkt (overhode ikke i sesong om sommeren, men jeg sparer litt i fryseren fra høsten før til hvert år) - reker, aïoli av fersk, ny hvitløk og kald chablis å drikke til. Rekene er jo egentlig best tidligere på året, men det smaker sommer likevel - store, deilige bringebær i juli. Og desserter som jeg omtrent bare lager når jeg får tak i slike, som feks sjokolademoussekake med friske bringebær, og stekt ostekake med bringebærtopping og tynn geléglasering. - blåbær! - sorbeter av friske bær - bærsmoothies - i august: moreller (da får de også være med på ostekaken). - også i august: plommer. Selv om det er en råvare som hører høsten til, smaker plommene fremdeles sommer. Jeg skal jammen komme innom tråden og oppdatere etterhvert som ting kommer tilbake til meg og godsakene begynne å trille inn.
Gjest *Mim* Skrevet 26. mai 2008 #11 Skrevet 26. mai 2008 * norske jordbær * nypoteter * spekemat * grillmat * sveler
absinthia Skrevet 26. mai 2008 #12 Skrevet 26. mai 2008 Jordbær Småsei og lever ( på flatbrød m nypoteter) Nypoteter Kokt makrell Rabarbrasuppe og grøt Blåbærgrøt
Malama Skrevet 27. mai 2008 #13 Skrevet 27. mai 2008 for meg er det vel i hovedsak GRILLMAT! Ja, også norske jordbær da. Er visst ganke enkel, og kjedlig, av meg jeg...
NullHull Skrevet 27. mai 2008 #14 Skrevet 27. mai 2008 Og speaking of: når pleier de norske jordbærene å komme egentlig? *vente, vente*
Malama Skrevet 27. mai 2008 #15 Skrevet 27. mai 2008 Vel, ifølge avisene har de aller første kommet allerede, men det var tidelig da. De kommer vel stort sett fra juni av, litt forskjellig i ulke deler av landet. (og væravhengig, selvsagt)
NullHull Skrevet 27. mai 2008 #16 Skrevet 27. mai 2008 Ok, takk Får vel bare smøre seg med tålmodighet litt til, da!
Lilith Skrevet 27. mai 2008 #17 Skrevet 27. mai 2008 Spiste rabarbra med vaniljesaus i går, inspirert av denne tråden! Var godt, men jeg hadde glemt hvor surt rabarbra er! Gikk med litt vaniljesaus, ja ...
Gjest Gjest Skrevet 28. mai 2008 #18 Skrevet 28. mai 2008 Stekt makrell med potetsalat, og rabarbragrøt til dessert.
Gjest Gjest Skrevet 29. mai 2008 #19 Skrevet 29. mai 2008 Aaaah, sommer..... Jeg gleder meg til Krabber Norske jordbær Grillet sopp Grillet maiskolbe Hjemmelaget potetsalat (prøver å holde dette som en sommerrett så jeg ikke blir lei....) Bringebær rett fra busken Sikkert masse mer, men det er det jeg kommer på i farten...
Brukernavn Skrevet 30. mai 2008 #20 Skrevet 30. mai 2008 Hva er sommermat for deg? Grillmat og spekemat!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå