kitekatt Skrevet 26. mai 2008 #1 Skrevet 26. mai 2008 Har kjøpt feil på butikken. Tar i mot middagsforslag Og hva er egentlig forskjellen mellom kjøttfarse og kjøttdeig? Den er frossen og innpakket, så ser ikke hvordan den ser ut.
Gjest Eurydike Skrevet 26. mai 2008 #2 Skrevet 26. mai 2008 (endret) Farse er mer spedt ut, og ferdig krydret (ofte med muskat). Du kan lage kjøttboller i frikassésaus feks. Da ruller du farsen til boller (eller bare bruker en skje) og legger i kokende kraft/buljong. Kok noen min til de flyter opp. Lag smør/meljevning, spe med kraften. Ha i grønnsaker som asparges, erter, gulrotstaver og sellerirotstaver. Blomkål og brokkoli kan også være godt. Og ha tilslutt også kjøttbollene i sausen. Server med kokte poteter, og gjerne litt hakket persille, dill eller gressløk. Endret 26. mai 2008 av Eurydike
kitekatt Skrevet 26. mai 2008 Forfatter #3 Skrevet 26. mai 2008 Farse er mer spedt ut, og ferdig krydret (ofte med muskat). Du kan lage kjøttboller i frikassésaus feks. Da ruller du farsen til boller (eller bare bruker en skje) og legger i kokende kraft/buljong. Kok noen min til de flyter opp. Lag smør/meljevning, spe med kraften. Ha i grønnsaker som asparges, erter, gulrotstaver og sellerirotstaver. Blomkål og brokkoli kan også være godt. Og ha tilslutt også kjøttbollene i sausen. Server med kokte poteter, og gjerne litt hakket persille, dill eller gressløk. Takk, men jeg fixer ikke kokte kjøttboller Hos meg må kjøtt være stekt *sær*
Gjest Dallandra Skrevet 26. mai 2008 #4 Skrevet 26. mai 2008 Steke kjøttboller? Steke kjøttkaker? Det går også an å bruke det som kjøttdeig. Jeg vet om flere som bruker det, selv om jeg selv ikke synes det er spesielt heldig. Kjøttfarsen er jo allerede krydret. Kjøttpudding.
kitekatt Skrevet 26. mai 2008 Forfatter #5 Skrevet 26. mai 2008 Steke kjøttboller? Steke kjøttkaker? Det går også an å bruke det som kjøttdeig. Jeg vet om flere som bruker det, selv om jeg selv ikke synes det er spesielt heldig. Kjøttfarsen er jo allerede krydret. Kjøttpudding. ok, så jeg kan bare steke den som kjøttkaker i brun saus feks? Uten å krydre noe? Ligner dette noe på medisterdeig kanskje?
Brunhilde Skrevet 26. mai 2008 #6 Skrevet 26. mai 2008 Du kan steke den uten å spe noe mer, som kjøttkaker. Veldig godt å servere med kokte poteter, kål, gulrot, nepe, asparges og andre grønnsaker etter smak. Hvis du rører meierismør med masse persille og serverer ved siden av blir det ekstra godt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå