Gjest Gjest_Runa_* Skrevet 24. mai 2008 #1 Skrevet 24. mai 2008 Vi skal ha en liten sammenkomst med noen venner på besøk, og jeg vil gjerne servere noe enkelt. Maten skal liksom være like enkel å spise som chips og nøtter, altså fingermat uten grisete sauser og olje som drypper. Og det skal helst kunne lages i god tid i forveien, sånn at jeg slipper å stå midt i matlagingen når gjestene kommer. Altså må maten kunne serveres avkjølt eller romtemperert. Noen som har noen ideer? Jeg har prøvd meg på lefser fyllt med smøreost, skinke osv. Men det ble litt "rart" pga lefsevalg. Det ble liksom så mye og melete lefse i forhold til fyllet, som jo er det som skal gi smak.
Brunhilde Skrevet 24. mai 2008 #2 Skrevet 24. mai 2008 Hvis du skal lage lefse med fyll, så syns jeg potetlefser gjør seg best. Ellers kan du sette ost på cocktailpinner og du kan lage krydrede kjøttboller med dipp. Oliven er også godt som småmat i selskap.
Gjest Gjest_Runa_* Skrevet 24. mai 2008 #3 Skrevet 24. mai 2008 Hvis du skal lage lefse med fyll, så syns jeg potetlefser gjør seg best. Ellers kan du sette ost på cocktailpinner og du kan lage krydrede kjøttboller med dipp. Oliven er også godt som småmat i selskap. Når du sier potetlefser så tenker jeg lomper, som i pølse med lompe. Er det sånne du mener? Krydrete kjøttboller med dipp var en god idé. Har laget sånne med stort hell før, men har ikke tenkt på dem som fingermat. De kan jo lages dagen i forveien, og så bare varmes lett i en ildfast skål på svak varme i ovnen før gjestene kommer, sånn at de er lunkne.
Brunhilde Skrevet 24. mai 2008 #4 Skrevet 24. mai 2008 Jeg tenker på sånne store lefser, ikke lomper. Du finner dem i butikken.
Gjest Gjest Skrevet 25. mai 2008 #5 Skrevet 25. mai 2008 Jeg tenker på sånne store lefser, ikke lomper. Du finner dem i butikken. Store, firkantede "lomper"?
Gjest Gjest_Runa_* Skrevet 25. mai 2008 #6 Skrevet 25. mai 2008 Hehe, disse potetlefsene er vanskelige greier... Har du et merkenavn på de? Og nøyaktig hvilken butikk finner du de i? Har aldri sett sånne jeg.
Brunhilde Skrevet 25. mai 2008 #7 Skrevet 25. mai 2008 Jeg kan tenke meg at jeg har funnet dem på Meny siden det er der jeg handler oftest. Jeg vet ikke om det er dette merket, eller om det er Tago (heter det det?) - men det er en grei forklaring på hva det er ihvertfall. Håper dette hjelper litt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå