sist Skrevet 16. mai 2003 #1 Del Skrevet 16. mai 2003 Hei! Fant en oppskrift i en tidligere tråd hvor det stod: Fyll: 5 dl ferdig vaniljekrem 50 g kokesjokolade 3 dl kremfløte Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade. Mener de her vaniljesaus som du skal blande krem i eller får du kjøpt ferdig vaniljekrem???? Klem fra sist Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 16. mai 2003 #2 Del Skrevet 16. mai 2003 Det er sikkert vaniljekrem (ikke saus). Hvis du blander den med vanlig krem får den en luftigere konsistens som passer fint som fyll/krem til bløtkaker o.l. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
siina Skrevet 16. mai 2003 #3 Del Skrevet 16. mai 2003 Piano vaniljekrem kommer på 1/2-litersbokser, og pleier å stå ved vaniljesaus, bringebærsaus osv. -siina- Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sist Skrevet 16. mai 2003 Forfatter #4 Del Skrevet 16. mai 2003 Tusen takk!! Da skal jeg nok finne den :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juni-brud Skrevet 16. mai 2003 #5 Del Skrevet 16. mai 2003 Mm... Det høres jo godt ut. Er det en kake oppskridten hører til? Jakter litt på hva slags kake jeg kan lage til i morra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sist Skrevet 16. mai 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 16. mai 2003 Her er oppskriften: (stjålet fra en tidligere link...) Nøttekake med daimkuler 175 g hasselnøttkjerner eller mandler 150 g melis 4 eggehviter Fyll: 5 dl ferdig vaniljekrem 50 g kokesjokolade 3 dl kremfløte Garnering: 3 -4 dl daimkuler eller krokanstrøssel Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk litt til. Vend forsiktig inn malte nøtter eller mandler. Tegn et på bakepapir tre sirkler a 22 cm eller to sirkler a 26 cm i diameter. Legg dem på stekeplater. Smør papirene og bre røren jevnt utover. Stek bunnene midt i ovnen ved 160 - 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og dra av papiret mens bunnene er varme. La gjerne bunnene ligge til avkjøling under dekke, da blir de litt myke og seige. Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade. Bre 1/3 av kremen på første lag (eller 1/2 om du har to bunner), legg på neste bunn og bre 1/3 av kremen over den også. Dekk med siste bunn og bre resten av kremen rundt og oppå kaken slik at den er godt dekket. Trykk godt med daimkuler eller krokanstrøssel over kaken. Om ønskelig kan du pynte med en marispanrose og noen -blader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå