Nelle Skrevet 20. mai 2008 #1 Skrevet 20. mai 2008 Hei! Dette er bolleoppskriften jeg bruker: Boller 1 kg hvetemel 200 gr sukker 150 gr smør 1 egg 50 gr gjær 2 ts kardemomme 7 dl melk 40 stk. Bland det tørre. Smelt smøret, og ha i melken. La det bli lunkent. Ha smør- og melkeblandingen i det tørre, men la det bli litt igjen til å røre ut egget. Heves ca. 50 min. Trill ut boller, og etterhev ca. 30 min. Stekes på 225 grader 15 min. midt i ovnen. Tenkte å lage skillingsboller og solskinnsboller (sånne med vaniljekrem). Kan jeg bruke denne bolleoppskriften og bare smøre på smør, sukker og kanel for skillingsbollene og vaniljekrem for solskinnsbollene? Noen som har oppskrift på en vaniljekrem som funker? Nelle
Gjest nextlife Skrevet 20. mai 2008 #2 Skrevet 20. mai 2008 (endret) Det går helt fint å bruke vanlig bolleoppskrift Vaniljekrem : 1/2 l fløtemelk 4 eggeplommer ca 100 g sukker 1 vaniljestang ca 3 ss. maisenna Kok opp fløtemelken med vaniljestangen som du har splittet og skrapt frøene ut av. Visp sukker, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Når fløtemelken har kokt opp, blader du eggeplommeblandingen forsiktig i fløtemelken, rør ofte så det ikke brenner seg fast i bunnen av kasserollen, la det stå på platen til det tykner. Avkjøl først i kasserollen i kaldt vannbad, når det er blitt litt avkjølt kan du sette den i kjøleskapet. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå. Lykke til edit : Ta ut vaniljestangen før du avkjøler. Hvis du ikke har vaniljestang, kan vaniljesukker brukes, men tilsettes da etter at blandingen har kokt sammen, og er tatt av platen. Endret 20. mai 2008 av nextlife
Nelle Skrevet 20. mai 2008 Forfatter #3 Skrevet 20. mai 2008 Det går helt fint å bruke vanlig bolleoppskrift Vaniljekrem : 1/2 l fløtemelk 4 eggeplommer ca 100 g sukker 1 vaniljestang ca 3 ss. maisenna Kok opp fløtemelken med vaniljestangen som du har splittet og skrapt frøene ut av. Visp sukker, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Når fløtemelken har kokt opp, blader du eggeplommeblandingen forsiktig i fløtemelken, rør ofte så det ikke brenner seg fast i bunnen av kasserollen, la det stå på platen til det tykner. Avkjøl først i kasserollen i kaldt vannbad, når det er blitt litt avkjølt kan du sette den i kjøleskapet. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå. Lykke til edit : Ta ut vaniljestangen før du avkjøler. Hvis du ikke har vaniljestang, kan vaniljesukker brukes, men tilsettes da etter at blandingen har kokt sammen, og er tatt av platen. Supert! Takk skal du ha! Fløtemelk, det er 50/50 melk og kremfløte det da eller? Nelle
Gjest nextlife Skrevet 21. mai 2008 #4 Skrevet 21. mai 2008 Supert! Takk skal du ha! Fløtemelk, det er 50/50 melk og kremfløte det da eller? Nelle Ja, det er vel egentlig det, men det går helt fint med mer eller mindre av det ene eller det andre. Man tager hva man haver......
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå