Tussi! Skrevet 16. mai 2008 #1 Skrevet 16. mai 2008 Jeg skal bake en kake hvor jeg skal ha melisglasur på toppen. Fins det noen fancy måte og lage denne på, så den er lett å ta på og dekker fint uten at jeg ødelegger kaka under. Noe spesielt jeg kan putte i så den blir enkel å håndtere?
Kvist Skrevet 16. mai 2008 #2 Skrevet 16. mai 2008 Syns aldri at det er særlig lett å smøre melisglasur utover, lettest med sprøytepose. Men det funker jo ikke til heldekking av kake. Uansett ville jeg lage glasuren med en eller annen for for syre oppi, syns den blir mer dekkende og ikke så transparent av det. Bruk f.eks sitronsaft, limejuice, eplejuice eller eddikk + vann. Og belag deg på en seig og klinete tørkejobb for å få fatet til å se noenlunde presentabelt ut etterpå...
Gjest antigartner Skrevet 16. mai 2008 #3 Skrevet 16. mai 2008 Jeg foretrekker å smøre glasuren utover med slikkepott istedenfor kniv. Det blir jevnere på den måten, i alle fall for meg. (En god smørkniv kan også gjøre nytten.) For at glasuren skal være noenlunde enkel å smøre utover, bør den ikke være for hard/tørr, heller litt tynn. Dessverre har jeg lett for å lage litt for tynn glasur, og da renner det bare... Etpar dråper romessens i glasuren smaker også godt, synes jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå