Gjest Gjest_fie_* Skrevet 14. mai 2008 #1 Skrevet 14. mai 2008 Det har masse asparges i butikkene nå og jeg har også kjøpt.Det er kjempegodt, men det er bare det at jeg ikke er noe flink til å lage mat! Jeg har fått servert asparges med serranoskinke rundt, men skal jeg koke, dampe eller steke aspargesen først? Jeg har sett tips om ruccola, pinjekjerner og parmesan til, ulike oljer, og en variant med gratinering med parmesan (?). Jeg ønsker meg veldig tips/oppskrifter, helst etter t-skje-prinsippet Jeg har også fått servert en rett med asparges, ruccola og soltørkede tomater (tror jeg det var), samt parmesan, noen som vet hva jeg tenker på og kan komme med oppskrift?
Mazilla Skrevet 14. mai 2008 #2 Skrevet 14. mai 2008 Her i huset er vi veldig glade i asparges med serranoskinke, og det er verdens enkleste ting å lage: Knekk av den nederste biten av aspargesen, sånn ca 2-3 cm. (Dette må alltid gjøres, uansett hva du skal lage!). Så kan du skrape av litt av det grønne. Ikke alltid jeg gidder å gjøre dette, kjenner egentlig ikke så mye forskjell... Så surrer du bare serranoskinke rundt, og setter det i ovnen på 200-225 grader i ca 10 minutter. Trenger altså ikke å koke/dampe aspargesen først! Åh, det er godt altså!! En annen "oppskrift" er å surre bacon rundt (da kan det være en fordel med ekstra tynt bacon, eller å ha stekt det litt først..), og så drysse revet parmesan over, og putte i ovnen på 200-225 grader i 10-15 minutter. Nå fikk jeg jammen lyst på asparges!!
jente 79 Skrevet 14. mai 2008 #3 Skrevet 14. mai 2008 Å henger meg på denne. Er veldig glad i apsarges, men dårlig på oppskrifter...
Supraspinatus Skrevet 14. mai 2008 #4 Skrevet 14. mai 2008 Asparges http://www.dagbladet.no/tv/index.html?clipid=1615 annen asparges-video: http://www.dagbladet.no/tv/index.html?clipid=3238
Gjest Gjest Skrevet 15. mai 2008 #5 Skrevet 15. mai 2008 Jeg koker aspargesen i 2-3 minutter i salt vann. Deretter legger jeg dem på spekeskinke og strør parmesan inni før jeg ruller skinka rundt.
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 15. mai 2008 #6 Skrevet 15. mai 2008 Når du knekker av den nederste biten er det bare å kjenne hvor det knekker. Det går flott å steke eller grille asparges også
Toro Skrevet 15. mai 2008 #7 Skrevet 15. mai 2008 Knekk og høvle aspargesen som omtalt i innleggene over.. Stek aspargesen i stekepanne, bruk litt usaltet smø. Stek i 2-3 min. Strø over ei klype godt salt og server. Ha gjerne litt serranoskinke med på tallerken, den er best uten varmebehandling. Parmesan høvles over til slutt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå