ringblomst Skrevet 13. mai 2008 #1 Skrevet 13. mai 2008 Hos oss går det mye i disse 4 rettene: kyllingwok med kokosmelk, kinesisk wok med østerssaus og chili, spaghetti med kjøttsaus og spaghetti med wienerpølser og tomatsaus. Hva lager dere?
Gjest Gjest Skrevet 13. mai 2008 #2 Skrevet 13. mai 2008 lapskaus, fiskekaker i brun saus, fiskeboller i hvit saus, seibiff med poteter og løk, spagetti med kylling kjøttsaus, kjøttboller med brun saus, fiskegrateng, lettsaltet torsk med hjemmelaget potetstappe, pannekaker, plukkfisk... dette er noe av dt vi har til hverdagsmat Helgemat er gryterett, lasagne, pizza, kjøttkaker, koteletter, svinestek, taco...
Nelle Skrevet 14. mai 2008 #3 Skrevet 14. mai 2008 (endret) Dette går det mye av hos oss: Lasagne, taco, pølser med hjemmelaget potetmos, pasta med hjemmelaget pesto, omelett, ostesmørbrød, spaghetti bolognaise, koteletter m/tilbehør, hjemmelagede supper - f.eks løksuppe, tomatsuppe, gulrotsuppe - og en grandis i ny og ne Av en eller annen grunn skiller vi ikke så veldig mellom helg og hverdag. Endret 14. mai 2008 av Nelle
Nelle Skrevet 14. mai 2008 #4 Skrevet 14. mai 2008 Hos oss går det mye i disse 4 rettene: kyllingwok med kokosmelk, kinesisk wok med østerssaus og chili, spaghetti med kjøttsaus og spaghetti med wienerpølser og tomatsaus. Hva lager dere? Kyllingwok med kokosmelk hørtes godt ut... ... oppskrift?
ringblomst Skrevet 14. mai 2008 Forfatter #5 Skrevet 14. mai 2008 Nelle: høres nok litt mer fancy ut enn det er . Kjøper en pose fra Santa Maria (?) type Penang curry, hvis jeg husker riktig. Deler opp 2-3 kyllingfileter i biter, samt grønnsaker som feks squash, paprika, champignon, sukkererter og bambusskudd. Woker alt, før jeg tilsetter krydderblandingen og kokosmelk. Veldig enkelt og godt sammen med ris.
Gjest Ada Blûe Skrevet 16. mai 2008 #7 Skrevet 16. mai 2008 Mine kjappe, men utrolige gode hverdagsfavoritter: Wok (ulike grønnsaker) med kyllingfilet, nudler og sweet chili saus. Salat og tandoorimarinert kylling. Servert enten med ris, nanbrød eller hvitløksbaguetter.
Gjest *Mim* Skrevet 16. mai 2008 #8 Skrevet 16. mai 2008 Vi har ofte kjøttkaker, røkte kjøttpølser, kjøttdeig med Uncle Ben's sursøte saus, pasta med carbonarasaus og stekt bacon, ferdigmarinerte laksefileter.
^me^ Skrevet 17. mai 2008 #9 Skrevet 17. mai 2008 (endret) fiskekaker, kjøttkaker eller farsekaker i brun saus m poteter og kokte grønnsaker ca en gang i uka fiskekaker,røkt torsk eller pølse i hvit saus og poteter og revet gulerot et par ganger i mnd moussaka m gresk salat ca 1 gang i mnd spagetti m kjøttdeig og dolmio eller toro spagettisaus en gang i uka fiskepinner og seibiff m poteter, stekt løk og bearnesaus en gang i mnd ca fiskegrateng med poteter og smeltet smør ca 2-3 ganger i mnd joikakaker m poteter når jeg er alene, pga min kjære ikke liker det pølse m potetstappe eller pommes frites en gang i mnd ca kyllingfilet med ris og bali kyllingsaus en gang i mnd ca taco m tilbehør 2-4 ganger i mnd hjemmelaget pizza ca en gang i mnd stekt fisk med poteter og rømme en gang i mnd pasta di parma m hvitløksbagetter 1-3 ganger i mnd Endret 17. mai 2008 av ^me^
Gjest Gjest Skrevet 17. mai 2008 #10 Skrevet 17. mai 2008 Våre hverdagsretter er: Taco Spagetti med tomatsaus, kjøttdeig, sopp etc. Spagetti med sopp, bacon og fløte Lasagne
Gjest Frosk Skrevet 17. mai 2008 #11 Skrevet 17. mai 2008 Gjengangere: * Kikertgryte (kikerter, hermetiske tomater, løk, hvitløk, paprika ++) servert med couscous eller ris eller grovt brød * Løkpai * Fajitas med bønnestuing og salat * Kikertcurry med ris (og eventuelt Quorn) * Wok
Gjest Gjest Skrevet 17. mai 2008 #12 Skrevet 17. mai 2008 Ingenting ukentlig, men noen gjengangere, noe avhengig av årstid riktignok: lys lapskaus med kjøttboller eller annet kjøtt (alt fra grytekjøtt til chorizo) hjemmelagde supper (særlig tomatsuppe, blomkålsuppe og hvit fiskesuppe) med hjemmelagd brød diverse omeletter og paier med salat til salater (med kylling, tunfisk, røkelaks eller spekeskinke) ovnsstekte grønnsaker og kylling eller koteletter indisk; særlig ris med løk, spisskummen og erter, og curry med kylling og/eller kikerter/linser, grønnsaker hjemmelagd pizza improvisert wok med det vi måtte ha av grønnsaker og noe kjøtt eller reker Ellers tester jeg visst stadig ut noe nytt, så har ikke så mange flere gjengangerretter ennå...
Malama Skrevet 17. mai 2008 #13 Skrevet 17. mai 2008 Vi har ofte karbonader, kjøttsaus og pasta, taco (relativt fast på fredager) og hjemmelaget pizza (på lørdager.) Nå på sommeren er det grillmat, grillmat, grillmat, da mye forskjellige pølsevarianter, grillribbe, grillspyd, kylling. Vi lager i perioder wok ganske ofte, i andre perioder er det lenge mellom hver gang. Hmm, kommer egentlig ikke på hva vi lager ofte jeg, enda jeg synes vi ofte har det samme... Men nå kommer jeg bare på ting vi lager sjelden...
billie Skrevet 18. mai 2008 #14 Skrevet 18. mai 2008 (endret) Magert kjøtt med ris, saus og salat. (minst 2 ganger i uken) Dette er fordi det er greit med noe kjapt og magert når begge skal haste avgårde på trening.. En pommesfritesmiddag i løpet av helgen er også vanlig Ofte indrefilet av svin/okse.. Endret 18. mai 2008 av billie
janne84 Skrevet 18. mai 2008 #15 Skrevet 18. mai 2008 her går det i: Fisk - prøver å få til en gang i uka. Alt fra torsk til fiskeburger Spagetti Supper Gryteretter Pizza Karbonader Koteletter Omeletter Pannekake Taco
pulverheksa Skrevet 18. mai 2008 #16 Skrevet 18. mai 2008 Pizza, det lager vi hver fredag. Ellers prøver vi å variere, men må innrømme at det siste halve året har jeg manglet litt matinspirasjon, og da er det enkel lakse og kotelett middager som har gått igjen.
Gjest Eurydike Skrevet 18. mai 2008 #17 Skrevet 18. mai 2008 Det finnes ikke så mange hemmeligheter når det gjelder mine middager sånn i det store og hele - jf ukemenytråden. Selv om jeg legger vekt på variasjon, og sjelden har nøyaktig samme middag oftere enn én gang i måneden (som regel sjeldnere), så er det noen enkle prinsipper som går igjen: - Mandag, tirsdag og tildels onsdag, som er ekstra travle dager, rullerer vi med 1. enkle pastamiddager (gjerne vegetariske, eller med mer grønnsaker enn kjøtt) 2. omelett (med div. fyll) og grønn salat (det er jeg litt lei nå) 3. grønnsaksbaserte supper 4. grønne salater med innslag av fisk eller kjøtt (varm- eller kaldrøkt laks, kyllingfilet, spekemat, tunfisk... ), div. grønnsaker og gjerne ost og/eller nøtter. - Torsdag er (ofte) dagen for fersk fisk, fordi det passer å gå innom fiskebutikken den dagen (av samme grunn har vi oftest fersk fisk eller skalldyr om lørdagene). Men middagene det resulterer i, er ganske ulike og mangfoldige.
Gjest Lacuna Skrevet 18. mai 2008 #18 Skrevet 18. mai 2008 Nja, det varierer, selvsagt, men det går ofte i pasta med ulike ferske grønnsaker (for eksempel tomater, squash, spinat, aubergine, brokkoli...), og gjerne litt kyllingfilet, tunfisk eller spekeskinke. Gjerne fisk minst to ganger pr. uke (gjerne i nevnte pastarett), eller saltfisk med poteter, flatbrød, smør og diverse grønnsaker, ulike salater med litt kjøtt eller fisk. Vi spiser lite tunge kjøttmiddager, og det blir også lite av ting som fiskeboller, pølser , kjøttkaker osv. Generelt er jeg ikke noen tilhenger av farseprodukter. I uka som var, har jeg for eksempel sist (har vært alene) Pasta med laks, brokkoli, kapers og fetaost Gresk salat med cherrytomater, agurk, fetaost, kalamataoliven omelett med tunfisk, fetaost, kapers og tomater salt torsk med poteter, brokkoli, smør og flatbrød pizza fra en lokal restaurant (sammen med svigerforeldrene mine) hjemmelaget lapskaus (også med svigerforeldrene mine) Egentlig en ganske gjennomsnittlig uke.
Gjest hyggelig Skrevet 18. mai 2008 #19 Skrevet 18. mai 2008 Hos oss går det ofte i wok med kylling eller grove wraps med chillibønner og salat. skulle gjerne variert mer i ukemenyen,men har problemer med å finne på noe nytt som samtidig er relativt sunt. kanskje man får noen tips her:)
Gjest Bond Skrevet 18. mai 2008 #20 Skrevet 18. mai 2008 (endret) wraps (ikke med posesaus), forskjellige kjøttkake-aktige ting av karbonadedeig (ofte stekt i ovnen), wok med kylling/laks, diverse pastaretter (ofte med kylling og alltid med fullkorn, resten er avhengig av det som finnes i kjøleskapet), puresupper (blomkål/spinat/brokkoli/purre/selleri), omlett. Prøver å ikke spise ferdigmat (selv om det skjer nok også en eller annen gang), unngå posemat (men da samboeren lager mat, blir det nok litt saus fra posen også av og til). Mye wok blir det ofte. Relativt lite poteter og mye kylling og fisk og en del karbonadedeig. Litt mindre renskåret svinefilet og biff, men det skjer også av og til. Veldig lite pølser (men et par ganger i året får lyst for pølse og lumpe :-D), prøver også å unngå på grillsesongen og griller heller kylling. Spiser aldri fiskekaker eller fiskeboller, jeg synes de er ekle. Endret 18. mai 2008 av mrs_bond
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå