Gå til innhold

Hvilke hverdagsmiddager lager du ukentlig/månedlig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hos oss går det mye i disse 4 rettene: kyllingwok med kokosmelk, kinesisk wok med østerssaus og chili, spaghetti med kjøttsaus og spaghetti med wienerpølser og tomatsaus.

Hva lager dere?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

lapskaus, fiskekaker i brun saus, fiskeboller i hvit saus, seibiff med poteter og løk, spagetti med kylling kjøttsaus, kjøttboller med brun saus, fiskegrateng, lettsaltet torsk med hjemmelaget potetstappe, pannekaker, plukkfisk... dette er noe av dt vi har til hverdagsmat

Helgemat er gryterett, lasagne, pizza, kjøttkaker, koteletter, svinestek, taco...

Skrevet (endret)

Dette går det mye av hos oss: Lasagne, taco, pølser med hjemmelaget potetmos, pasta med hjemmelaget pesto, omelett, ostesmørbrød, spaghetti bolognaise, koteletter m/tilbehør, hjemmelagede supper - f.eks løksuppe, tomatsuppe, gulrotsuppe - og en grandis i ny og ne :ler:

Av en eller annen grunn skiller vi ikke så veldig mellom helg og hverdag.

Endret av Nelle
Skrevet
Hos oss går det mye i disse 4 rettene: kyllingwok med kokosmelk, kinesisk wok med østerssaus og chili, spaghetti med kjøttsaus og spaghetti med wienerpølser og tomatsaus.

Hva lager dere?

Kyllingwok med kokosmelk hørtes godt ut...

... oppskrift? :sjenert:

Skrevet

Nelle: høres nok litt mer fancy ut enn det er ;). Kjøper en pose fra Santa Maria (?) type Penang curry, hvis jeg husker riktig. Deler opp 2-3 kyllingfileter i biter, samt grønnsaker som feks squash, paprika, champignon, sukkererter og bambusskudd. Woker alt, før jeg tilsetter krydderblandingen og kokosmelk. Veldig enkelt og godt sammen med ris.

Gjest Ada Blûe
Skrevet

Mine kjappe, men utrolige gode hverdagsfavoritter:

Wok (ulike grønnsaker) med kyllingfilet, nudler og sweet chili saus.

Salat og tandoorimarinert kylling. Servert enten med ris, nanbrød eller hvitløksbaguetter.

Gjest *Mim*
Skrevet

Vi har ofte kjøttkaker, røkte kjøttpølser, kjøttdeig med Uncle Ben's sursøte saus, pasta med carbonarasaus og stekt bacon, ferdigmarinerte laksefileter.

Skrevet (endret)

fiskekaker, kjøttkaker eller farsekaker i brun saus m poteter og kokte grønnsaker ca en gang i uka

fiskekaker,røkt torsk eller pølse i hvit saus og poteter og revet gulerot et par ganger i mnd

moussaka m gresk salat ca 1 gang i mnd

spagetti m kjøttdeig og dolmio eller toro spagettisaus en gang i uka

fiskepinner og seibiff m poteter, stekt løk og bearnesaus en gang i mnd ca

fiskegrateng med poteter og smeltet smør ca 2-3 ganger i mnd

joikakaker m poteter når jeg er alene, pga min kjære ikke liker det

pølse m potetstappe eller pommes frites en gang i mnd ca

kyllingfilet med ris og bali kyllingsaus en gang i mnd ca

taco m tilbehør 2-4 ganger i mnd

hjemmelaget pizza ca en gang i mnd

stekt fisk med poteter og rømme en gang i mnd

pasta di parma m hvitløksbagetter 1-3 ganger i mnd

Endret av ^me^
Gjest Gjest
Skrevet

Våre hverdagsretter er:

Taco

Spagetti med tomatsaus, kjøttdeig, sopp etc.

Spagetti med sopp, bacon og fløte

Lasagne

Gjest Frosk
Skrevet

Gjengangere:

* Kikertgryte (kikerter, hermetiske tomater, løk, hvitløk, paprika ++) servert med couscous eller ris eller grovt brød

* Løkpai

* Fajitas med bønnestuing og salat

* Kikertcurry med ris (og eventuelt Quorn)

* Wok

Gjest Gjest
Skrevet

Ingenting ukentlig, men noen gjengangere, noe avhengig av årstid riktignok:

lys lapskaus med kjøttboller eller annet kjøtt (alt fra grytekjøtt til chorizo)

hjemmelagde supper (særlig tomatsuppe, blomkålsuppe og hvit fiskesuppe) med hjemmelagd brød

diverse omeletter og paier med salat til

salater (med kylling, tunfisk, røkelaks eller spekeskinke)

ovnsstekte grønnsaker og kylling eller koteletter

indisk; særlig ris med løk, spisskummen og erter, og curry med kylling og/eller kikerter/linser, grønnsaker

hjemmelagd pizza

improvisert wok med det vi måtte ha av grønnsaker og noe kjøtt eller reker

Ellers tester jeg visst stadig ut noe nytt, så har ikke så mange flere gjengangerretter ennå...

Skrevet

Vi har ofte karbonader, kjøttsaus og pasta, taco (relativt fast på fredager) og hjemmelaget pizza (på lørdager.) Nå på sommeren er det grillmat, grillmat, grillmat, da mye forskjellige pølsevarianter, grillribbe, grillspyd, kylling. Vi lager i perioder wok ganske ofte, i andre perioder er det lenge mellom hver gang.

Hmm, kommer egentlig ikke på hva vi lager ofte jeg, enda jeg synes vi ofte har det samme... Men nå kommer jeg bare på ting vi lager sjelden...

Skrevet (endret)

Magert kjøtt med ris, saus og salat. (minst 2 ganger i uken)

Dette er fordi det er greit med noe kjapt og magert når begge skal haste avgårde på trening..

En pommesfritesmiddag i løpet av helgen er også vanlig :) Ofte indrefilet av svin/okse..

Endret av billie
Skrevet

her går det i:

Fisk - prøver å få til en gang i uka. Alt fra torsk til fiskeburger :)

Spagetti

Supper

Gryteretter

Pizza

Karbonader

Koteletter

Omeletter

Pannekake

Taco

Skrevet

Pizza, det lager vi hver fredag.

Ellers prøver vi å variere, men må innrømme at det siste halve året har jeg manglet litt matinspirasjon, og da er det enkel lakse og kotelett middager som har gått igjen.

Gjest Eurydike
Skrevet

Det finnes ikke så mange hemmeligheter når det gjelder mine middager sånn i det store og hele - jf ukemenytråden. :ler:

Selv om jeg legger vekt på variasjon, og sjelden har nøyaktig samme middag oftere enn én gang i måneden (som regel sjeldnere), så er det noen enkle prinsipper som går igjen:

- Mandag, tirsdag og tildels onsdag, som er ekstra travle dager, rullerer vi med

1. enkle pastamiddager (gjerne vegetariske, eller med mer grønnsaker enn kjøtt)

2. omelett (med div. fyll) og grønn salat (det er jeg litt lei nå)

3. grønnsaksbaserte supper

4. grønne salater med innslag av fisk eller kjøtt (varm- eller kaldrøkt laks,

kyllingfilet, spekemat, tunfisk... ), div. grønnsaker og gjerne ost og/eller nøtter.

- Torsdag er (ofte) dagen for fersk fisk, fordi det passer å gå innom fiskebutikken den dagen (av samme grunn har vi oftest fersk fisk eller skalldyr om lørdagene). Men middagene det resulterer i, er ganske ulike og mangfoldige.

Gjest Lacuna
Skrevet

Nja, det varierer, selvsagt, men det går ofte i pasta med ulike ferske grønnsaker (for eksempel tomater, squash, spinat, aubergine, brokkoli...), og gjerne litt kyllingfilet, tunfisk eller spekeskinke. Gjerne fisk minst to ganger pr. uke (gjerne i nevnte pastarett), eller saltfisk med poteter, flatbrød, smør og diverse grønnsaker, ulike salater med litt kjøtt eller fisk. Vi spiser lite tunge kjøttmiddager, og det blir også lite av ting som fiskeboller, pølser , kjøttkaker osv. Generelt er jeg ikke noen tilhenger av farseprodukter.

I uka som var, har jeg for eksempel sist (har vært alene)

Pasta med laks, brokkoli, kapers og fetaost

Gresk salat med cherrytomater, agurk, fetaost, kalamataoliven

omelett med tunfisk, fetaost, kapers og tomater

salt torsk med poteter, brokkoli, smør og flatbrød

pizza fra en lokal restaurant (sammen med svigerforeldrene mine)

hjemmelaget lapskaus (også med svigerforeldrene mine)

Egentlig en ganske gjennomsnittlig uke.

Gjest hyggelig
Skrevet

Hos oss går det ofte i wok med kylling eller grove wraps med chillibønner og salat. skulle gjerne variert mer i ukemenyen,men har problemer med å finne på noe nytt som samtidig er relativt sunt. kanskje man får noen tips her:)

Skrevet (endret)

wraps (ikke med posesaus), forskjellige kjøttkake-aktige ting av karbonadedeig (ofte stekt i ovnen), wok med kylling/laks, diverse pastaretter (ofte med kylling og alltid med fullkorn, resten er avhengig av det som finnes i kjøleskapet), puresupper (blomkål/spinat/brokkoli/purre/selleri), omlett.

Prøver å ikke spise ferdigmat (selv om det skjer nok også en eller annen gang), unngå posemat (men da samboeren lager mat, blir det nok litt saus fra posen også av og til). Mye wok blir det ofte. Relativt lite poteter og mye kylling og fisk og en del karbonadedeig. Litt mindre renskåret svinefilet og biff, men det skjer også av og til. Veldig lite pølser (men et par ganger i året får lyst for pølse og lumpe :-D), prøver også å unngå på grillsesongen og griller heller kylling. Spiser aldri fiskekaker eller fiskeboller, jeg synes de er ekle.

Endret av mrs_bond

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...